MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün


Siyaset 23.08.2013 17:23:03 5422 0

 

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Fatih Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerine Kentsel Yenileme Projesi’ni anlatan Başkan Ergün, projeye en büyük desteği veren mahallenin diğer mahallelerden olumsuz karar çıkması durumunda tek başına bir çalışma içine alınabileceğini söyledi.

Her hafta bir mahalleyi ziyaret eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu hafta Fatih Mahallesi’nin konuğu oldu. Başkan Ergün’ün Fatih Mahallesi ziyaretine Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Taner İçöz, Serpil Çakır, Türkan Taş Köroğlu, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Gürcan, Hüseyin Köroğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, Fatih Mahallesi Muhtarı Mustafa Eren, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedir Kılıç, birim müdürleri ve mahalleliler eşlik etti. Altınçukuru Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardından Başkan Ergün, mahalleli çocuklara harçlık ve top dağıttı. Cami lojmanlarının yerine tuvalet ve şadırvan yapılacağını söyleyen Başkan Ergün’e cami cemaati teşekkür etti.

Vatandaş müteahhide değil, müteahhit vatandaşa gidecek

Daha sonra mahalle kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, kendisine Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili yöneltilen soruları tek tek yanıtladı. Vatandaşları müteahhitlerin eline bırakmadığının altını çizen Başkan Ergün, “Proje kabul edilirse, müteahhit gelip sizlerle anlaşacak. Yani elinizde imar olacak ve sizin onayınız halinde proje yürürlüğe girecek. Bunun dışında söylenen hiçbir dedikoduya inanmayın. Sizlerin menfaatine olmayacak hiçbir çalışmanın altına imza atmadım, atmam da” dedi.

Fatih Mahallesi için ayrı bir çalışma yapılabilir

Tüm mahalle sakinlerini oy kullanmaya çağıran Başkan Ergün, Fatih Mahallesi’nden projeye desteğin ciddi olduğunu, diğer mahallelerden olumsuz sonuç çıkması durumunda, alternatif olarak yalnızca Fatih Mahallesi’ne yönelik bir çalışma yapılabileceğini de sözlerine ekledi. Vatandaşların tüm sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Ergün, daha sonra Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedir Kılıç tarafından bir başka kıraathanede ağırlandı. Tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, mahallelilerin sorunlarını dinledi.

Tren yolu altındaki konutlara çözüm arayışı

Mahalleden ayrılacağı esnada Başkan Ergün’ün yanına gelen bir kadın vatandaş, tren yolu altında kalan evlerle ilgili ne tür bir çalışma yapılacağını sordu. Bu bölge için ayrı bir çalışmayı masaya yatırdıklarını belirten Başkan Ergün, “Oraya bir alternatif getirme düşüncesindeyiz. Bununla ilgili projeci ve şehir plancıları çalışacak. Buradaki daire ve parsel sayısını hemen çıkarmamız lazım. İnşallah kısa sürede çözülür” diye konuştu.