İlçe Tarımdan Bir Proje Daha AB Projesinde ?Akhisar? Pilot Bölge seçildi.

Horizon 2020 (Ufuk 2020) kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Zafer Kalkınma Ajansının ortağı olduğu 4,1 milyon avro bütçeli ?Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti / Living-Lab Research Concept in Rural Areas? (LIVERUR) i


Tarım/Hayvancılık 1.07.2019 17:44:52 1286 0

               İlçe Tarımdan Bir Proje Daha             AB Projesinde ?Akhisar? Pilot Bölge seçildi.

Horizon 2020 (Ufuk 2020) kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Zafer Kalkınma Ajansının ortağı olduğu 4,1 milyon avro bütçeli ?Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti / Living-Lab Research Concept in Rural Areas? (LIVERUR) isimli projenin 3. koordinasyon toplantısı, 26-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Portekiz´e bağlı Azorlar takım adalarından biri olan Terceira´daki Terinov Bilim ve Teknoloji Merkezi´nde  gerçekleştirilmiştir.

Toplam bütçenin 176.687,50 avrosu (yaklaşık 950.000 TL) Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TR33 Bölgesi´nde gerçekleştirilecek faaliyetler için kullanılmaktadır. Toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Cansu Uyar (Proje Ekip Üyesi), Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Uzmanı Utku Çil (Proje Ekibi Üyesi) ve Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü (Proje Paydaşı) temsilen Ziraat Mühendisi Hüseyin Tabakçı katılım sağlamıştır.

1 Mayıs 2018 tarihinde proje koordinatörü Universidad Católica San Antonio de Murcia (İspanya) ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan hibe sözleşmesiyle resmi olarak uygulanmaya başlanan proje kapsamında kırsal alanda yenilikçi iş modelleri oluşturulması hedeflenmektedir. Proje konsorsiyumunda; Fransa, İtalya, Avusturya, İspanya, Çekya, Slovenya, Portekiz, Yunanistan, Malta, Litvanya, Tunus ve Almanya´dan yer alan ortakların yanı sıra Türkiye´den Zafer Kalkınma Ajansı bulunmaktadır.

Projenin 3. koordinasyon toplantısının ilk gününde döngüsel ekonomi ve Akıllı Kırsal Yaşam Laboratuvarları hakkında bilgilendirme yapılmış, proje ortakları tarafından 13 pilot bölgeyi ve projelerini anlatan sunumlar yapılmıştır. Bu kapsamda Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Uzmanı Utku Çil tarafından ülkemizdeki tek pilot bölge olan Akhisar´ın tanıtımı yapılmış, zeytin ve zeytinyağı üzerine kurgulanan proje hakkında sunum gerçekleştirilmiştir. Toplantının ikinci ve üçüncü gününde ise proje kapsamında yapılan çalışmalar, projenin geleceği ve ortakların yapması gereken görevler ile ilgili iş paketi liderleri tarafından sunumlar yapılmıştır. 36 ay sürecek LIVERUR projesi kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından edinilen bilgi ve deneyimler ışığında bölgemizde kırsal kalkınma yaşam laboratuvarları ve iş modelleri yaygınlaştırma çalışmaları devam edecektir.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ