MANİSALI ŞAİR VE YAZAR TANRIVERDİ´YE BİR TEBRİK DE VALİ BEKTAŞ´TAN

MANİSALI ŞAİR VE YAZAR NAZMİ ALPER TANRIVERDİ´YE BİR TEBRİK DE VALİ BEKTAŞ´TAN


Gündem 24.06.2015 10:32:22 1252 0

 MANİSALI ŞAİR VE YAZAR TANRIVERDİ´YE BİR TEBRİK DE VALİ BEKTAŞ´TAN

Amasya´da yapılan 11. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına katılan 183 katılımcının gönderdiği 542 eser arasından güftesini yazdığı ?Ben Anadoluyum? adlı eser ile 1.olarak büyük bir başarıya imza atan Manisalı şair ve yazar Nazmi Alper Tanrıverdi Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´ı ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak´ın da yer aldığı ziyarette Tanrıverdi´yi tebrik eden Vali Bektaş, ?Şiirimize, edebiyatımıza ve türkülerimize yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz? dedi.

TRT ve Amasya Belediye Başkanlığı´nın, Türk Sanat Müziği Repertuarı´na yeni eserler kazandırmak ve bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmada Manisalı şair ve yazar Nazmi Alper Tanrıverdi´nin güftesini yazdığı, Yılmaz Yüksel´in bestelediği, TRT sanatçısı Seda Gökkadar Kolay´ın seslendirdiği ?Ben Anadoluyum? adlı eser birinci oldu.

Kazandığı plaket ile birlikte Vali Bektaş´ı ziyaret eden Nazmi Alper Tanrıverdi aldığı birincilik ile büyük bir mutluluk yaşadığını ifade ederek eserinin TRT repertuarına girmiş olmasından da ayrıca mutlu olduğunu söyledi. 10 yıl Hür Işık Gazetesinde köşe yazarlığı da yaptığını belirten Tanrıverdi, ?1999 yılında ilk kitabımı çıkardım. 2003´te ikinci, 2007´de üçüncü kitabım çıktı. 2000 senesinden bu yana 15 senedir okulları dolaşıyorum. Türkiye´nin dört bir yanından edebiyat dernekleri, şairler dernekleri davet ediyorlar. Ben de Manisa´yı temsilen onlara katılıyorum. Şiir sergim var. Kendi çektiğim fotoğraflar üzerine şiirlerimi koyup dijital baskı çıkartıp sergiliyorum. 13. sergimi açtım, Manisa´da açtım. 2014´de Antalya Atatürk Kültür Merkezi´nde açtım. 8.sini Bodrum Kalesinin yanındaki Sanat Kalesinde açtım? diye konuştu.

Vali Bektaş ise yaptığı konuşmada Tanrıverdi´yi tebrik ederek, ?Manisa çok farkında mı bilmiyoruz ama Nazmi Alper Tanrıverdi Bey bizim hemşerimiz. Manisa´da yaşıyor. Edebiyatçı, şair şiir yazıyor. Amasya ile Manisa´nın benzer tarafı var. İkisi de Şehzade şehridir. Fakat Amasya´nın başka bir özelliği var, tarihi varlıklarını daha iyi koruyabilmiş bir şehirdir. Şehzade olarak biz daha zenginiz ama, onlar tarihi eser olarak daha zenginler. Amasya Altın Elma Beste Yarışması yapıyor. Bunun 11.sini yapmış bu önemli bir şey. Altın elma ne demek, Amasya Elması diye bizim milli bir varlığımız var, herkes bilir. Onu yaşatmak için 11.kez yapıyorlar ve bana göre Amasya turizmde başarılı olmuş bir şehir. Sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. Şiirimize, edebiyatımıza ve türkülerimize yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz? dedi.

Ziyaretin ardından Vali Bektaş Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında birinci olan Nazmi Alper Tanrıverdi´ye hat sanatı ile yapılmış tablo hediye etti.

11. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması

Amasya Belediyesi ve TRT tarafından ortaklaşa düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında, TRT´ye iletilen 542 eser 4 defa tur atılarak incelendi. Amasya Belediyesi´ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş´ın katıldığı değerlendirme toplantısında finale kalan 10 eser belli oldu.

Türkiye´nin en prestijli beste yarışması olma özelliğini taşıyan Altın Elma Beste Yarışmasında bu yıl, gönderilen eserlerden 65 tanesi TRT repertuarına kazandırıldı.

11. TRT ? Amasya Belediyesi Altın Elma Beste Yarışması final programı 12.06.2015 tarihinde Çelebi Mehmet Kent Meydanı´nda yapıldı. Sunuculuğunu Ekrem Tamer´in yaptığı Final programı TRT Avaz Kanalı´ndan canlı olarak yayınlandı. Finale kalan 10 bestenin seslendirmesini TRT sanatçılarından Tuğçe Pala, Alp Arslan, Nusret Yılmaz, Seda Gökkadar Kolay ve Belgin Gök seslendirdi.

Ahmet Özhan´ın konuk sanatçı olarak katıldığı final programının  Jüri Başkanlığını Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir yaptı. Mehmet Yurdakul, Prof. Dr. A. Hakkı Turabi, Ali Şenozan, Dr. Hüsamettin Olgun, Kutlu Payaslı, Mahmut Oğul, Necip Gülses, Melihat Gülses, Nesrin Sipahi, Sadun Aksüt ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş´tan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 11. Altın Elma Beste Yarışması´nda birinciliği güftesi N.Alper Tanrıverdi, bestesi Yılmaz Yüksel´e ait olan ?Ben Anadoluyum? adlı eser kazandı.

Dereceye giren eserlere Altın Elma ile para ödülleri Vali İ. Halil Çomaktekin, TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Şahin ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından takdim edildi.

/resimler/2015-6/24/1037094264339.jpg

/resimler/2015-6/24/1037320979457.jpg

/resimler/2015-6/24/1037489573471.jpg

/resimler/2015-6/24/1038074417635.jpg

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ