12. Geleneksel BAD Oscarları Sahiplerini Buldu

Basketbol Adamları Derneği (BAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12. geleneksel Basketbol Oscarları ödül töreni Bornova Belediyesinin katkılarıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 9 Eylül 1922´de İzmir´i seyrettiği alan olan Belkahve´d


Spor 21.03.2017 16:34:34 552 0

12. Geleneksel BAD Oscarları Sahiplerini Buldu

Basketbol Adamları Derneği (BAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12. geleneksel Basketbol Oscarları ödül töreni Bornova Belediyesinin katkılarıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 9 Eylül 1922´de İzmir´i seyrettiği alan olan Belkahve´deki Ata Evi´nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni öncesi törene katılan davetli konuklara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Belkahve´deki Ata Evi´ni gezdirildi ve sonrasında Ata Evi´ni anlatan kısa film gösterisi sunuldu.

                Sunuculuğunu Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Görevlisi Handan  Sarayhanoğlu´nun yaptığı ?2016 yılında Türk Sporuna unutulmaz hizmetlerde bulunan eski sporcu ve spor adamlarına da verdikleri ? Spora Hizmet Ödüllerinin verildiği BAD Oskar ödülleri Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Bornova Belediye başkanı Olgun Atilla, Edremit  Belediye başkan Kamil Saka ve törene katılan davetliler tarafından verildi.

 

Törende konuşma yapan Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy;? Türk sporuna, Ege sporuna ve İzmir sporuna karınca kararınca hizmet eden ve sizleri bu anlamda çatı altında toplamanın onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesile ile bize bu imkanı sunan Bornova Belediye başkanı Olgun Atilla ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu yıl 12. düzenlediğimiz Basketbol Oscarlarında gerçekten titiz bir çalışma sonrasında hak edilenlere veriliyor. Basketbol Oscarlarını ve bir vefa duygusu içinde spor´a hizmet ödüllerini bir kez daha vermenin mutluluğu içindeyiz. BAD yönetici arkadaşlarıma da  çok öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, kazananları kutluyorum böyle anlamlı bir mekanda yaşadık diyerek sözlerini tamamladı.

 

Törende konuşan Bornova Belediye başkanı Olgun Atilla;? Sizleri hafta başında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Belkahve´deki Ata Evi´nde ağırlamaktan onur ve büyük mutluluk duyuyorum. Sporu çok seviyoruz. Türkiye´de futbol´un ilk oynandığı yer Bornova, Türkiye´de ilk atletizm müsabakalarının yapıldığı yer yine Bornova, Türkiye´de ilk bisiklet yarışmalarının yapıldığı yer Bornova´dır. Böyle köklü bir tarihimiz var. Tabi bu bizim kültürümüzden kaynaklanıyor. Bizde bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bornova Aziz Kocaoğlu stadını Büyükşehir Belediyesiyle İzmir ve Türk futboluna kazandırdık. İzmir´imizi en üst lig´lerde temsil eden Göztepe ve Altınordu futbol takımlarımıza ev sahipliği yapıyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bornova Aziz Kocaoğlu stadının bütün koltukları bütün renkleri barındırıyor, biz sporun barış ve kardeşliğin en önde gelen unsur olduğunu biliyoruz. Bütün takımlarımıza ev sahipliği yapmak istiyoruz. Spor bizim için çok önemli, hepimizi bir araya getiriyor. Benim spor´dan aldığım ödüller benim için çok önemlidir. Spor hayatımızın her anlamında olmalıdır diyerek sözlerine son verdi.  

 

Törende konuşan Edremit Belediye başkan Kamil Saka;? çok uzun yıllar Güre Belediyespor bayan basketbol takımı olan hizmet ettik. Bugün belediyemiz bayan ve erkek basketbolunda yaklaşık 700 civarında alt yapı sporcusuyla çalışıyor ise bu çocuklarımızın Atatürk´ün özlediği Türk gençliği olarak yetişmesine bir parça katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize diyorum diyerek sözlerine son verdi.

 

Törende konuşan Basketbol Federasyon üyesi Milli Basketbolcu Hüseyin Beşok;? Öncelikle Basketbol Adamları Derneğine böyle güzel bir organizasyonu yaptığı için, Bornova belediyesine de bu organizasyona katkı sağladığı için teşekkür ediyorum. Spor hayatımızın her alanında var. Benimde uzun oyunculuk kariyerim var. Burada bizle beraber olan misafirlerimizin  spora gönül vermeleri, spora destek olmaları, kulüp başkanlarımızın basketbola yatırım yapmaları bizi çok mutlu ediyor diyerek sözlerini tamamladı.

 

Törende konuşan Milli Basketbolcu Cenk Duraklar;? Uzun süre basketbol oynadıktan sonra yönetici ve spor koç´u olarak hizmet ediyoruz. Böyle ödülleri alınca insan çok şevkleniyor. Bornova ve Edremit belediye başkanlarımız spora bizden 10 kat hizmet ederek bir çok genci spor salonlarına çekiyorlar. Basketbol Adamları Derneğine teşekkür ediyorum? dedi. 

 

Törende konuşanKarşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel;? Spor yaşam biçimidir. Eğer spordaki disiplini, dayanışmayı, paylaşmayı ve istikrarı hayatta oldurabilirseniz, spor kadar hayatta da başarılı olursunuz. Gelişmişliğin bana göre tezahürlerinden bir tanesi de insanların kıymetini, yaşarken de bilmektir. Zira az gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda insanlar öldükten sonra kıymete binerler. Sene 99 Samsun´un Havza ilçesi Kaymakamı olarak göreve başladım. Ve orada kısmet oldu, 9. Ordu müfettişliği karargahının restorasyonunun Kültür bakanlığımız marifetiyle yapılmasına vesile olma ayrıcalığına sahip oldum. Kısmet oldu, Mustafa Kemal Paşa´nın Havza´daki 18 günlüğünü bilimsel yöntemle, yani evraka dayanarak yazmak ve yayınlamak kısmet oldu. Bugün güzel bir tecelli ki orda başlayan yolculuk, aslında burada sonlanmıştı, bana da burada kısmet oldu. Bu tevafukun yaşanmasında, yaşatılmasında ev sahipliği yapan Bornova başkanımıza ve Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy´a çok teşekkür ediyorum. ? dedi.

 

BASKETBOL OSKARLARI VE SPORA HİZMET ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR

 Basketbol Onur Ödülleri: Olgun Attila (Bornova Belediye Başkanı), Kamil Saka (Edremit Belediye Başkanı), Nazım Torbaoğlu (Karşıyaka Spor Kulübü eski As başkanı)
Büyük Jüri Özel Ödülleri: Hüseyin Beşok (Basketbol  Federasyonu YK Üyesi, milli Basketbolcu), Cenk Duraklar (Milli Basketbolcu), Hamdi Ekiz (Ekiz Yumurta Basketbol Kulübü Başkanı, İşadamı), Altar Toker (Karşıyaka eski yönetici, İşadamı)
Yılın Erkek Takımı: Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank
Yılın Kadın Takımı: Hatay Büyükşehir Belediyespor
Yılın Erkek Oyuncusu:  Hakan Yapar (Sakarya BŞBS)
Yılın Kadın Oyuncusu: Mehtap Karabilecen (Beşiktaş J.K.)
Yılın Yöneticisi: Yiğit Özmen (Bodrum Basketbol) 
Yılın Antrenörü: Ufuk Sarıca ve Ekrem Memnun
Yılın Basketbol Yazarı: Avni Küpeli
Yılın Basketbol Sponsoru: Türk Hava Yolları 

Spora hizmet ödülleri:
Ertuğrul Kale (Gazeteci, Hürriyet Gazetesi eski Ege Bölge Temsilcisi), 
Ali İpek (İşadamı, TFF eski as başkanı, Denizlispor eski Başkanı),
Mehmet Erdül (Bostanlıspor eski başkanı, eski ESHOT Müdürü)  
Teoman Güray (TMOK Üyesi, gazeteci), 
Haldun Akyüz (Gazeteci), 
Erkan Atik (GSM Foça eski İlçe Müdürü), 
Yılmaz Atabarut (Akhisarspor Kurucu ilk Başkanı, TÜRFAD Akhisar Kurucu Başkanı),
Adem Uran(Eski Futbolcu, Beşikçioğlu Camii İmamı),
Ali Pehlivanoğlu (Akhisarspor eski Başkanı, İşadamı),  
Tolga Gençer (Göztepe Hentbol Şube Yöneti


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ