2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKHİSAR HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI KAYMAKAM KAAN PEKER BAŞKANLIĞINDA HALK EĞİTİM MERKEZİNDE YAPILDI

Akhisar ilçesi Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği komisyonu toplantısı 25.08.2014 Pazartesi günü saat 15.30 İlçemiz Kaymakamı Kaan PEKER başkanlığında Akhisar Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılmıştır.


Gündem 27.08.2014 15:04:47 1518 0

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKHİSAR HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI KAYMAKAM KAAN PEKER BAŞKANLIĞINDA HALK EĞİTİM MERKEZİNDE YAPILDI

Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılmıştır.

           Toplantının açılışında Akhisar İlçe Milli Eğitim Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa AKKUYU bilgilendirme yapmıştır.

           Akhisar Halk Eğitim Merkezi  Müdür Vekili Süleyman ERDEM toplantı gündem maddelerini okuyarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yapılabilecek faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.Ayrıca toplantıya katılanlarla görüş alış-verişinde bulunuldu. İstek ve öneriler alındı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan tüm kurslarda işbirliği yapan ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.Gelecek yıl içerisinde bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini ve yine destekleri beklediğini belirtti.

İlçe Kaymakamı Kaan PEKER bu yıl Halk Eğitim Merkezi’nde açılan tüm kurslarla Hayat Boyu Öğrenmeye katılım sayısının 9200’lerde olduğunu; bununda nüfusa oranının %6’lara tekabül ettiğini belirtti. Hayat Boyu Öğrenmeye Katılımda Avrupa birliği ortalamalarının %14 civarında olduğunu,Türkiye’de bu rakamın %4’lerde bulunduğunu düşündüğümüzde gerek ilçemizdeki,gerekse Türkiye genelindeki hayat boyu öğrenmedeki oranları arttırmak için kurumlarımızın daha fazla iş birliği yapması ve daha fazla vatandaşımıza ulaşması gerektiğini vurguladı.Özellikle arz talep dengesi gözetilerek kursların açılması gerektiğini ve bu kursların sonuçlarında işe yerleşme oranlarının attırılması için özel sektör temsilcileri ile daha fazla işbirliği yapılmasını belirtti .Toplantıya katılanlara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.