2014-2015 Öğretim Yılı Tören ile Başladı

Akhisar İlçe milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Milli Egemenlik meydanında yapılan çelenk koyma töreniyle başladı.


Gündem 15.09.2014 15:15:10 2221 0

2014-2015 Öğretim Yılı Tören ile Başladı

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer Saat 10.00`da Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasından sonra tören sona erdi.

İkinci tören Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim kurumunda saat 10.30`da yapıldı. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Coşkun Bumin, Belediye Başkan Vekili Av. Zafer Aşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Mete Demir, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması  ile başlayan 2.program Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın mesajının okunması ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Pehlivanoğlu İlköğretim kurumu Müdürü Abdülkerim Korkmaz yaptı.

Törende Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise konuşmasında “2014-2015 Eğitim Öğretim yılının ilçemiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve tüm ailelerimiz için sağlıklı mutlu başarılarla dolu geçmesini diliyorum. İçinde yaşadığımız yüzyıla bilgi çağı veya teknoloji çağı deniyor. Bizim bunlardan anlamaya çalıştığımız şey bu gelişmelerin gerisinde kalmamak. Bunların gerisinde kalmak uluslar arası arenada ülkemizin geri kalması demektir. Eğitim işlerinde mutlaka başarılı olmak zorundayız. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu yolla olur. Son yıllarda eğitim ve öğretimde çok ciddi radikal değişikliklere imza atıldı. Bunlar öğrencilerimizin geleceğe yönelik iyi eğitim alması için uygulanan çaba ve gayretler. İlçemizde 27 bin civarı öğrencimizle ve bin 900’e yakın öğretmen, idareci ve diğer kadromuzla yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Bu yıl 3 tane yeni okulumuz eğitim ve öğretimin hizmetine sunulacak. Reşatbey ve Efendi mahallesinde ilkokulumuz ve Yeni Endüstri Meslek Lisemiz ve bünyesinde bir hayırseverimiz bünyesinde atölyemizle beraber hizmete girecek. Birde Kız Meslek Lisesi bünyesinde bir hayırseverimiz tarafından yapılan 198 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuz çocuklarımızın hizmetine sunulacak. Ayrıca proje çalışmaları devam eden Fen Lisesi pansiyonumuzu ve 200 kişilik öğrenci yurdunun da altını çizmek istiyorum. Yaklaşık olarak 94 ilkokulumuzdan 29’a yakını hayırseverler tarafından yapılmış. Onlara teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Önümüzde ki süreçte bu katkılarının artarak devamını diliyorum” dedi. Okul arkadaşları adına konuşmayı Gaye Yüksel yaptı. Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumu Halk Oyunları Ekibinin gösterisinden sonra okulun öğrencilerinden Helin Girici, keman dinletisi sundu. Törenin sonunda 8.ci sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan bir grup öğrenciyer "Okulumuza hoş geldiniz" diyerek çiçeklerini verdiler.