30 Ağustosta Fener Alayı Coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer bayramının nedeni ile fener alayı düzenledi.


Gündem 31.08.2017 13:11:49 809 0

30 Ağustosta Fener Alayı Coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer bayramının nedeni ile fener alayı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı 30 Ağustos  Zafer Bayramının 95.yılkutlamaları nedeni ile düzenlkediği Fener alayı Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi üzerinden başlayıp iş, Bankası , eski belediye önü 1. Nakliye caddesinden Milli egemenlik meydanına ulaştı. Fener alayında ?30 Ağustos Zafer bayramı Kutlu Olsun ? pankartı ile bando eşliğinde söylenen marşlar eşliğinde ?Türkiye Laiktir Laik Kalacak? sloganları eşliğinde sloganlar atıldı. Milli Egemenlik meydanına gelindiğinde İstiklal Marşının okunmasına müteakip CHP Akhisar İlçe Teşkilat başkanı İsmail Şahin bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında

?Çok Değerli Akhisarlılarhepinizi segi ve saygıyla selamlıyorum. Bize bu toprakları vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle şükranla anıyoruz.Değerli dostlar  26 ağustos´ta başlayıp, 9 Eylülde biten bu savaş emperyal güçlerin askerlerinin denize dökülmesidir. Yani hevesleri kursağında kalmıştır. Yüz yılın dahi adamı Mustafa Kemal´in karşında enperyel güçler yenik düşmüşlerdir. Değerli dostlar bu topraklar şehit kanıyla sulanmıştır, Mustafa Kemal İstiklal savaşını kazandıktan sonra ilk işi İzmir´de istihak kongresini yapmaktır.Nediyordu savaşı ekonomik savaşla kazanmadıktan sonra bağımsızlığımızı kazanamayız. Onun için Cumhuriyet ilan edildikten sonra 10 yılda demir ağlarla örüldü bu yurt.Fabrikalar, Sümerbank, Etibank Seka Aleminyum tesisleri Demir çelik tesisleri  ve limanlar rafineler hepsi bu kurucu kadronun eseridir.  Onlar ki onların kursaklarından bir kuruş geçmemiştir. Ama ne yazık ki 1950´den bu tarafa iktidarlar değişmiş o enperyel güç devreye girmiş, bizim cumhuriyetten sonra istiklal savasından sonra bizim kazandıklarımızı tek tek yine enperyel güce satmışlardır. En son ki iktidar ise ne demişti  babalar gibi satacağız ve sattılar. Bu ülkede Cumhuriyetin kurucu patronun tüm kazanımlarını ne fabrikalar ne bankalar borsalar tek tek yine emparizyal gücün eline geçti. Kimin sayesinde 1950 den sonra partiler kurulmuştur, o hükümetlerin sayesinde.

Keşke İstiklal savaşında Yunan askeri galip geldi diyen adamlara karşı 1915´te çanakkalede bal gibi kaybettik diyen eski bakana, biz denizi dolduruyoruz denizi dökmeyiz diyenlere bizler bu toprakları kanıyla sulayan gazilerin şehitlerin torunlarıyız. Onlar İngiliz gemisinde ingiliz gemisinin ambarında bir kahve gibi giden vahdein torunları. Bunu bilsinler ki 16 Nisan´da HAYIR bileşenleri bu ülkede tekrar emperyal gücün elindeki tüm kazanımları tek tek geri alacağız. Bunu herkes unutmasın. Hepinize sevgi ve saygılarımla?dedi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK