3. Duruşmada İddianameler Tamamlandı

Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesinin ardından görülen mahkemenin 3.duruşması dün yapıldı.


Polis/Adliye 16.04.2015 16:25:17 1687 0

 3. Duruşmada İddianameler Tamamlandı

Olaysız bir şekilde sanıkların ve tarafların mahkeme salonuna alınmasının ardından 3. duruşmada saat 12.30'a kadar iddianameler okundu. İddianamelerin okunduğu sırada tanık ifadeleri arasında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş sahibi Can Gürkan'ın oğlu Alp Gürkan'ın Biz buranın Allah'ıyız” şeklindeki sözünün okunması üzerine maden şehidi Uğur Çolak'ı annesi Gülsüm Çolak fenalaştı. Sağlık ekiplerince mahkeme salonundan çıkartılarak mahkeme önünde bekletilen ambulansta sakinleştirilen Çolak daha sonra mahkeme salonuna geri döndü.

Hayatını kaybeden maden işçisi Sezai Kılıç'ın babası Muzaffer Kılıç ise mahkeme önünde gazetecilere yaptığı açıklamada Daha fazla üretim için iş güvenliğini ihmal ettiler. Madende yapılan tüm çalışmalar daha fazla üretim için yapılmış” diyerek tepki gösterdiler.

İddianameler Tamamlandı

Çarşamba günü 11.30'dan bu yana okunması devam eden 235 sayfalık iddianamelerin okunması dün 12.30 itibari ile tamamlandı. İddianamelerin tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı duruşmaya saat 14.00'a kadar ara verdi. Verilen aranın ardından tutuklu mahkeme huzurunda sözlü olarak savunma ifadelerine geçildi.

Mahkemeye İlgi Azaldı

Önceki oturumlara kıyasla daha az madenci ailesinin ilgi gösterdiği duruşmada, önceki günde olduğu gibi tutuklu 8 sanık, jandarma kordonu altında, salonda kendilerine ayrılan bölüme alındı. Jandarma ekibi, sanıkların etrafında çember oluşturarak, güvenliklerini sağladı. Orta bölümü müşteki ve mağdurlara, sağ tarafı basın mensupları ve izleyiciler, sol bölümü ise mağdur aile avukatlarına ayrılan salonda, güvenlik tedbiri olarak ayrıca ön iki sıradaki koltuklara çevik kuvvet polisleri yerleştirildi.