5 İLDE DAHA KARAR ALINDI

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından küresel salgın ilan edilen Koronavirüs ile mücadelede sıkı tedbirler devam ediyor.


Gündem 16.06.2020 13:35:43 1303 0

5 İLDE DAHA KARAR ALINDI

Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından küresel salgın ilan edilen Koronavirüs ile mücadelede sıkı tedbirler devam ediyor. Vaka sayılarının azalması ile hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle yeni normal hayata(Kontrollü Sosyal Hayat) geçiş yaşadığımız bu günlerde vaka sayılarının yeniden artış göstermesi Sağlık Bakanlığı tarafından yeni tedbirlerin alınmasına yönelik girişimleri de gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 5 ilde daha sokağa çıkarken maske takma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu. Daha önce sokağa maskesiz çıkılması yasak olan 37 ilin ardından (Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak) 5 ilin (Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa) daha bu kategoriye girdiği ve sokağa maskesiz çıkmanın yasak olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Toplam 42 ilimizde sokağa maskesiz çıkmak alınan karar neticesinde yasaklandı.  Sağlık Bakanımızın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile sokağa maskesiz çıkılması yasaklanan illerin yazıldığı fotoğrafın altına da bir not düştü. Notta ?Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz.? ifadeleri yer aldı. Öte yandan ilimiz Manisa henüz bu grupta yer almazken il ve ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı neticesinde il ve ilçemizin bazı cadde, sokaklarında maske takma zorunluluğu halen bulunmakta.

 

KOCA ?UYGUN DİLLE UYARALIM?

T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüs ile mücadele kapsamında esneklik gösterilmemesi gerektiği üzerinde dururken kuralları uymayıp uyuyormuş gibi yapanlarında uygun bir dille uyarılması yönünde sosyal medya hesabından paylaşım gerçekleştirdi. Fahrettin Koca tarafından yapılan paylaşımda ?Virüse karşı yürüttüğümüz mücadelede, maske, sosyal sorumluluğumuz. Maske takarak, birbirimizi virüsten koruyalım. Maskesiz dolaşanları, maske takıyormuş gibi yapanları uygun dille uyaralım. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz.? ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ