556. Çağlak Festivali Başladı

Akhisar 556. Çağlak Festivali resmi açılış töreni atlı birlikler ve mehteran takımı gösterileri eşliğinde başladı.


Kültür/Sanat 25.05.2015 22:08:38 1646 0

556. Çağlak Festivali Başladı

. Efendi Mahallesi Zübeyde Hanım Okulu önünden hareket eden atlı birliklere Yeni Camii önünde Manisa Şehzadeler Mehteran takımı eşlik ederek Tahir Ün Caddesi üzerinden Şeyh İsa Camisine geçildi. Festival açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şeyh İsa Camii bahçesinde başlayan ve Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Personeli Yalçın Dursun'un sunumunu yaptığı açılış programında ilk olarak Hayırseverler Camii İmam Hatibi Rıdvan Kutlu'nun Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Şeyh İsa Mahallesi Zarif Süzgün Şeyh İsa Hazretleri ve Çağlak konulu konuşmasını yaptı. Ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş birer konuşma yaptı. Bosna Hersek'den gelen Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri ilahi dinletisi yapıldı. Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı'nın duasının ardından ikramlara geçildi ve açılış programı son buldu.

Şeyh İsa Kimdir?          

Şeyh İsa Hazretleri Bursa'da Medrese Eğitimini tamamladıktan sonra, Tasavvuf Eğitimi için Ankara2ya Hacı Bayram Hazretleri'nin yanına giderler. Buradan Akhisar'a gelen Şeyh İsa Hazretleri, Akhisar'da verdiği derslerin ardından, kendinde gördüğü eksiklikleri tamamlamak üzere Kayseri'ye Şeyh Kasım'ın yanına gider. Şeyh Hazretleri 1459 yılında Kayseri'den Akhisar'a dönerken, Akhisar halkı tarafından Çağlak Mevkiinde karşılanır. Şeyh Hazretlerinin Çağlak Mevkiinde beklenmesi 17 gün sürer. Bu bekleme anında çeşitli oyunlar oynanır. Kazanlarda çeşitli yemekler yapılır ve bu olay artık bir şölene dönüşür. Ve Akhisarlı için bu bayramdır artık. Çağlak Şenlikleri bu muhterem alimin adına ve saygısına yapılmaktadır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ