9.05´DE AKHİSAR´DA HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 81. Yıldönümü töreni Milli Egemenlik Meydanında saat 08.45´te çelenk koyma merasimi başladı.


Gündem 11.11.2019 08:54:49 1387 0

9.05´DE AKHİSAR´DA HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 81. Yıldönümü töreni Milli Egemenlik Meydanında saat 08.45´te çelenk koyma merasimi başladı.

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili, Daire ve Kurum Amirleri, Siyasi Partiler, Oda Başkanları ve Derneklerin çelenkleri koymasıyla tören başladı.

Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Tunç´un tören komutanlığı, Şeyh İsa Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Süleyman Güvendiren´in sunuculuğu yaptığı çelenk töreni, 2 dakikalık saygı duruşu ve Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mustafa Kılınç, yönetimiyle Belediye bandosu eşliğinde İstiklal marşının okunmasıyla göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi ve belediye bandosu ve Belediye hoparlörü tarafından verilen Ti işaretiyle Saat 09.05´geçe sirenler 2 dakika çalındıktan sonra çelenk koyma töreni sona erdi.

AKHİSAR BELEDİYESİ´NDEN, AKHİSAR VE ATATÜRK SERGİSİ

Çelenk sunma töreni Akhisar´dan Akhisar Belediyesi tarafından belediye önünde ?Akhisar ve Atatürk´ isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergi de Atatürk´ün ölüm yıl dönümü ve hayatından kesitlerin yer aldığı ve Akhisar´ın tarihi fotoğrafları yer aldı. İkinci sergi ise Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Kaymakamlık binası önünde Akhisarlıların ziyaretine açıldı.

Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi´nin hazırladığı, İkinci Atatürk´ü Anma programı Akhisar Belediye Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Park içi (Sinema Salonu) Kültür Salonunda saat 10.00´da devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasından sonra Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı Hava İstihkam Yüzbaşı Yasin Acur, Atatürk´ün Asker kişiliğini anlattı.

Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Recep Çalkan, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yaptı.

Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu solunu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Atatürk´ün Edebiyata intikalini 81. yıl dönümü için hazırlanmış program töreni sona erdi. Törenin sona ermesinden sonra protokol, 10 Kasım programını hazırlayan Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi yöneticileri, Öğretmenler ve öğrencileri sahnede tebrik ettiler. Program sonunda katılımcılar Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından salon fuaye alanında hazırlanan Atatürk Fotoğrafları sergisini ziyaret etti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ