ADZED İle Halk iç içe Zaferi Kutladı

30Ağustos Zafer Bayramı kutlamalar nedeni ile Akhisar Bedensel Zihinsel Engelliler Derneği(ABZED) Dernek binası önünde Akhisar Halkına tarihi zaferleri hatırlattı.


Gündem 31.08.2013 19:32:01 6154 0

 ADZED İle Halk iç içe Zaferi Kutladı

Dernek binası önünde Zafer Bayramı Kutlamaları Dernek Bünyesinde kurduğu tiyatro ile Halka zaferi yaşattı. . Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan gecede sunuculuğunu Özüm        yapar iken günün anlam ve önemine konuşan Dernek Başkanı Cem Bayrak şöyle dedi, 

“30 Ağustos 1922 tarihi; Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekün verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı, zafer destanının yazıldığı gündür.

30 Ağustos`un gerçek anlam ve önemini Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Dumlupınar`ın Çal tepesinde yapılan törende verdiği söylevde şu şekilde ifade etmiştir ;" Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türk cumhuriyetinin temeli burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları bu semada uçan şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Harpler yalnızca karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir. Meydan muharebesi milletlerin bütün varlığı ile ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle kısaca bütün maddi ve manevi kudret ve faziletleriyle çarpıştığı bir imtihan meydanıdır."

İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; çocuk yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydanda ulu önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır.

Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk`ün istiklalinin elinden alınamayacağını Türklerin yalnız askerleriyle değil milletiyle bir bütün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır.

30 Ağustos zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, korkusuzluğun yurtseverliğin destanı olmuşlardır Bu tarihi gün vesilesiyle başta önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz, ruhları şad olsun” dedi.

Kısa mesafeden ellerde Meşale ve Türk bayrağı ile yürüyen Tiyatro ekibi Kocatepe’den Nine Hatuna, Gördesli Makbule’den Yüzbaşı Faruk’tan Kara Fatma’ya, Sarıkamış’a varana kadar o dönemde yaşanan zafer için canını kanını verenleri canlandırıldılar. Gecede Halk oyunları da bir gösteri düzenledi. Programın sonuna doğru Akhisar Devran Tasavvuf Gurubu Yeni Gülruh cami müezzin Eşref Rumi Tavşancı, Yüncüoğlu Camii imamı Aziz Turan, Meyzen Yakup Timaç, Ritimde Oğuz ve İsmail Timaç okudukları marş ve ilahilerden sonra Yüncüoğlu Camii imamı Aziz Turan tüm şehitlere dua etti. Gecede Akhisar Rehabilitasyon merkezinin Hazırlamış olduğu büyük bayrak gösterisini de Halk ayağa kalkarak alkışladı. Geceninsonunda dernek Başkanı Cem Bayrak “ Bu gün Akhisar bedensel zihinsel

 Engelliler derneğinin düzenlemiş olduğu geceye katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bir hatamız oldu ise af edin” dedi.