Eski Kasap Hali İhalesini Aynı Şatlarla, Yine Aynı Firma Aldı

Eski Kasap Hali İhalesini Aynı Şatlarla, Yine Aynı Firma Aldı


Gündem 11.03.2013 12:46:25 5584 0

 Eski Kasap Hali İhalesini Aynı Şatlarla, Yine Aynı Firma Aldı

1928li yıllarda Bulgar ustalar tarafından inşaat edilen Akhisar'ın en eski tarihi yapılarından birisi olan Eski Kasap Hali, Akhisar Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından ikinci kez ihale edildi.

Yaklaşık 3 ay önce Akhisar Belediyesi İhale Komisyonu tarafından yapılan ihaleye tek teklifi Özkan Kantarcıoğlu Gıda Limited Şirketi vermiş ve ihaleyi kazanmıştı. Ancak bir süre sonra yapılan itirazlar sonrası ihalenin yapımında eksikler olduğu ileri sürülerek iptal edilmişti. Bunun ardından Akhisar Belediye İhale Komisyonu tekrar Eski Kasap Halini ihaleye açtı. Geçen hafta yapılan ihaleye yine tek firma Özkan Kantarcıoğlu Limited Şirketi katıldı ve ilk ihaledeki bedel üzerinden ikinci kez ihaleyi kazandı.

 İhaleyi kazanan Akhisarlı işadamı Özkan Kantarcıoğlu Gıda Limited Şirketi sahibi İsmail Kantarcıoğlu yapılan ihale sonunda ikinci kez aynı fiyat üzerinden kazandığı Eski Kasap Hali üzerinde çok farklı düşüncelere sahip olduğunu öncelikle bu yapının tarihi dokusuna uygun bir şekilde çalışma yapacağını dile getirdi. Kantarcıoğlu, restorasyonu yapılan Eski Kasap Hali üzerinde alanın yüzde 50`lik kısmının müze olarak kullanılacağını kalan kısımda ise kafe tarzında Ege mutfağın özgü menülerin yer alacağı bir alan oluşturulacağına dikkat çekti.

Haber Merkezi