Marangozlar Teknolojiye Geçecek

Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası üyelerine yönelik bilgisayar destekli proje çizim kursu açıldı.


Gündem 17.02.2013 17:58:13 4998 0

 Marangozlar Teknolojiye Geçecek

Oda Başkanı recep Akkaya, "Bilindiği gibi insanın eğitimi doğduğu andan itibaren başlar ve ölünceye kadar devam eder. Okul öncesi ve okul süresinde devam eden eğitim mesleğe atıldıktan sonra da sürer gider” dedi.

Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası ile Akhisar Mesleki Eğitim Müdürlüğü ortak girişimi ile ilçede faaliyet gösteren marangoz işletme sahiplerine yönelik bilgisayar destekli proje çizim kursu açıldı.

Çıraklık Eğitim müdürlüğü bilgisayar laboratuarında verilen kursa Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı recep Akkaya ve 15kursiyer katıldı. Kursiyerler; öğretmen Kürşat Çabuk nezaretinde 160 saatlik eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacak.

EĞİTİM DOĞUMDAN İTİBAREN BAŞLAR

Kursla ilgili konuşan Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı recep Akkaya, "Bilindiği gibi insanın eğitimi doğduğu andan itibaren başlar ve ölünceye kadar devam eder. Okul öncesi ve okul süresinde devam eden eğitim mesleğe atıldıktan sonra da sürer gider. İşe başlamakla kişinin eğitimi tabii ki sona ermez. Görevinin gerektirdiği kendisinden hizmet beklenen konularda sürekli eğitim görmezse başarılı olamaz. Kısaca eğitim devamlıdır. Eğer bir yıl ötesi için planlıyorsanız hububat ekin, eğer on yıl ötesi için planlıyorsanız ağaç dikin eğer bin yıl ötesi için planlıyorsanız insan ekin. İşte eğitim insan vasıtasıyladır ki insanlar ekilir ve asırlar inşa edilir.”

EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜ KALİTE GETİRİR

Ülkemizin ekonomik krizlerden uzak, sürdürülebilir bir kalkınma ekonomisine sahip, gelişmiş ülkelerle rekabet gücü yüksek, ekonomik sorunlarını aşmış bir ülke haline gelebilmesinin; ancak kalifiye eleman sıkıntısının çözülmesi, meslek sahibi kişinin eğitimli olması ve bu sayede işsizliğin önüne geçilmesiyle mümkün olduğunu da belirten Akkaya, "Bunun için mesleki eğitimin gerekliliğini ve önemini sadece devlet makamları değil sanayicisinden sivil toplum kuruluşlarına, eğitimcisinden siyasetçisine tüm herkesin mesleki eğitimin önemini kavrayıp karşılıklı olarak üzerine düşen çalışmaları yapmasıdır.Kaliteli Mesleki Eğitimin gerekliliğine inandığımız için Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ve Kayhan Ergun Teknik ve Endüstri Meslek lisesi işbirliği ile eğitim için gerekli bütün üstün teknolojilerini sınıf ortamında kullanan, profesyonel kadrosuyla kursiyer memnuniyeti odaklı çalışan, mesleki eğitim kursumuzu hayata geçirdik.”

ESNAFIMIZIN HİZMETİNDEYİZ

Akhisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alaattin Apak da yaptığı açıklamada, "Merkez çalışanları olarak biz daima esnafımızın hizmetinde olmaktan mutluluk duymaktayız. Mesleğinde belli bir seviyeye gelmiş mobilyacı ve marangoz esnafımızın hala kendilerini geliştirme çabalarını takdirle karşılıyorum. Bu davranışlarının da diğer esnaflarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Bu tür taleplerin artarak devam etmesi kurum olarak bizleri memnun edecektir. Kursun açılmasında emeği geçen Oda Başkanı Recep Akkaya’ya teşekkür ediyorum” dedi. 

Haber Merkezi