Milliyetçi Hareket Partisi'nde Kadınlar Günü

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Kadınlar Günü


Siyaset 9.03.2013 11:54:27 6454 0

 Milliyetçi Hareket Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle parti binasından basın açıklaması yaptı. Basın Açıklamasını Kadın kolları Başkanı Necmiye Ulus Yaptı.

Ulus, "Değerli ilçe başkanım yönetim kurulu üyelerim ve tüm kadı kolları üyelerimiz ve değerli Misafirlerimiz, Akhisar basınının değerli temsilcileri: hepiniz hoş geldiniz, 8 Mart 1857 tarihinde Amerika`nın Newyork kentinde dokuma işçilerinin çalıştığı bir fabrikada çıkan Bir yangın sonucunda 129 işçinin hayatını kaybetmesi sonucunda ,orada çalışanların daha iyi şartlardaÇalışma istekleri için Amerika da her yıl 8 mart günü hayatını kaybeden bu işçiler için tören düzenlenmesi sonucunda birleşmiş milletlerin 16 mart 1977 tarihinde 8 mart gönünü "Dünya Kadınlar günü" olarak kabul etmiştir.

Ülkemizde ilk olarak 1921 yılında "çalışan kadınlar günü " olarak kutlanmaya başlanmıştır.Gün geçtikçe kadının sosyal hayatta, insan ve toplum yaşamındaki yeri gerçek yerine gelmeye başlamıştır.

Kadının erkek ile eşitliği hak ve sorumluluk alma yönünde eşdeğer olması tartışılmaz bir gerçektir.

Ancak .-gerek toplum yaşantısında yeri,gerek aile içindeki değer; ,gerekse siyasi ve sosyal hayatın içindeki rolünde kadın hal "Aşağı-Eşit" değerden fazla kabul görmemektedir.Halbuki,Sosyal demokrasilerde katlının rolü tartışılmaz bir güçtür. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımda Unutulmaması gerekir ki; kadın ` haklarıyla` kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı da beraberinde getirir.

Kadınlarımız geleceğimizi şekillendiren, toplumsal ahlakı yaşatan,aile birliğini,toplumun dirliğini gelecek kuşaklara aktaran temel direktir. Bir milletin varoluş destanlarını yaratan,direnişin timsalidirler. Hepimiz biliyoruz ki "kurtuluş savaşımız" kadınlarsınız olmasaydı belki de zaferle sonuçlanmayacak..Bu gün güçlü bir Türkiye de yaşamak istiyorsak. Kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek istiyorsak haklarımızın sonuna kadar savunucusu olmak zorundayız.

inanıyor ve biliyoruz ki. Kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları, kadın Zaferi ile şekillenen bir sosyal hayatta daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur.

Bu duygularla: Milli mücadelede memleketimize hizmet eden tüm kadın kahramanlarımızı saygı ve sevgi ile anıyor Allah'tan rahmet diliyoruz Tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

haber Merkezi