Adnan Menderes Lisesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Akhisar Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Menderes Lisesinin Anadolu Lisesi olması için Tahir Ün Caddesinde bulunan Öğretmenevi önünde imza kampanyalı basın açıklaması yaptı.


Gündem 8.12.2013 19:02:54 2210 0

Adnan Menderes Lisesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Basın açıklamasını Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı Hilal Tınaz okudu. Basın açıklaması ve imza kampanyasına Eğitim-Sen, Eğitim-İş, CHP, ÖDP, Halk Evleri tarafından destek verdi.

 

Adnan Menderes Lisesi Okul Aile başkanı Hilal Tınaz’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni;

 

BASINA VE KAMUOYUNA

Okulumuz Adnan Menderes Lisesi 1999/2000 Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, bu güne kadar binlerce mezun vermiştir. Bu gün hala Türkiye’nin değişik üniversitelerinde yüzlerce öğrencisi öğrenimlerini devam ettirmektedir. Okulumuz ilçemizde Sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerde çok büyük başarılara imza atmıştır.

 

Geçen yıl alınan kapatma kararı ile bu yıl 9. Sınıflara kayıt yapılamamıştır. Bu nedenle bölgemizde bulunan 36 000 nüfuslu Atatürk, Seyit Ahmet, Reşat bey mahallesinde ikamet eden öğrenciler bulundukları yerleşim yerlerinden çok uzakta olan Gölmarmara, Kırkağaç, Zeytinliova ve ilçemizdeki diğer uzakta kalan Anadolu liselerine servisle gitmek zorunda bırakılmışlardır.

 

Bu durum zaten kıt kanaat geçinen velilerimize ek bir yük daha getirmiştir. Ayrıca her gün yüzlerce öğrencinin uzak mesafelere taşınması kaza riskini artırmaktadır.

 

Özelikle her gün ilçemizden Zeytinliova Anadolu Lisesine servislerle öğrenci taşınmaktadır. Türkiye de, ilçeden beldeye Anadolu lisesine öğrenci gönderilmesi görülmüş şey değildir. Bu nu kamuoyunun ve yetkili mercilerin dikkatine sunarız.

 

Biz Adnan Menderes Lisesi okul aile birliği, veliler, mahalle muhtarları ve Akhisar halkı olarak mahallemizdeki okulumuzun kapatma kararının iptal edilerek en kısa zamanda okulumuzun Anadolu Lisesine dönüştürülmesini haklı ve tutarlı gerekçelerle istiyoruz.

 

Velilerimizin daha az eğitim harcamaları ve çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri başarılı olmalarını sağlayacaktır.

 

Çocuklarımızın zamanlarını servis arabalarında değil de eğitim öğretim ve sosyal kültürel sportif alanlarda geçirmesini istiyoruz.

 

Şu bilinmelidir ki;

Yukarda belirttiğimiz haklı gerekçelerle okulumuzun kapatma kararının iptal edilerek Anadolu lisesine dönüştürülmesi için; Okul Aile Birliği, veliler mahalle muhtarları ve Akhisar halkı olarak mücadelemize ara vermeden devam edeceğiz.

 

Bu mücadelemizde bize destek veren velilerimize, mahalle muhtarlarımıza, Akhisar halkına demokratik sivil toplum kuruluşlarına, sesimizi duyuran basın emekçilerine, bizim yanımızda duran sendikalarımıza teşekkür ediyoruz. Sonuç alıncaya kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz. Desteklerinizi bekliyoruz.

 

Adnan Menderes Lisesi Okul Aile Birliği Adına

Hilal TINAZ