AGD Erbakan´ı Vefatının 5. Yılında Andı

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliği, Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümet i başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın vefatının 5. Yılını, düzenlediği basın açıklamasıyla andı.


Siyaset 29.02.2016 00:29:18 318 0

AGD Erbakan´ı  Vefatının  5. Yılında Andı

Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliği, Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümet i başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın vefatının 5. Yılını, düzenlediği basın açıklamasıyla andı. Anadolu Gençlik Derneği Akhisar Temsilciliği Ragıpbey Mahallesi 18 sokak no 35/ada bulunan dernek binasında yaptığı açıklama, Temsilcilik başkanı şunları kaydetti. ? Bir çiçekle bahar mı gelir?  Sözlerine O, ? Her bahar bir çiçekle başlar ? diyerek cevap vermişti. Bir çiçek olarak baharın başlangıcıydı O.  Vefatıyla başka bir baharın habercisi oldu. Erbakan hocamız 20. Yüzyılın çağlara ve iklimlere seslenen şahsiyeti olmuştur. 

Sahip olduğu mütevaziliği, sabrı, mücadele azmi, keskin zekası ve sarsılmaz inancıyla, hayatı boyunca ve vefatından sonra da bıraktığı eserler ve yazdıklarıyla da geleceğimize ışık olmuştur.

                ?Önce Ahlak ve Maneviyat ? demiştir hocamız.  ?Bir Milletin asıl gücü ne parasıdır, ne tankıdır ne topudur. Asıl gücü imanıdır, inançlı evlatlarıdır.? demiştir.

 Halka rağmen batıcılık adına yapılanlardan, köşelerine pusturulmuş Anadolu insanına umut olmuş,  İnanç, ahlak, siyaset, bilim, sanayii  ve savunma alanlarında geleceğe örnek olacak  fikirler ve eylemlere, silinmez  imzasını atmıştır.

Umutları törpülenmiş, ?bir toplu iğne bile yapamayız.?teslimiyetine büründürülmüş Anadolu insanına  ?Ağır Sanayii Hamlesi ? yle umut olmuştur.

Bugün bir dev olan ASELSAN´ ın ve yerli otomobil  ?DEVRİM? in fikir babalığını yapmış, TUSAŞ, TÜMOSAN, TEMSAN, DESİYAB gibi iktisadi, ekonomik ve Sınai hamleleri, kararlılıkla gerçekleştirmiştir.            

Çözümsüzlüğün içinden, çözüm üreten bir lider olmuş, ? İman varsa, imkan vardır.?  demiştir hocamız.

Irkçı emperyalistlerin  organizesiyle,  ABD, İngiltere ve Rusya eliyle kurulan ?Yeni Dünya Düzeni? yle  nasıl mücadele edileceğini, yılmadan, asla teslim olmadan  ve önlerinde diz çökmeden, yaşayarak bizlere göstermiş,  D8 gibi muhteşem bir  oluşumun temellerini atmıştır.

Bugün Mezhep ayrılığıyla körüklenen İran´ı,  Mısır ile, ten rengi esmer olan Malezya ile Nijerya´yı,  Pakistan, Bangladeş ve Endonezya´yı birbiriyle İslam Kardeşliğinde biraraya getirerek,  sömürgeci dünyayla  nasıl mücadele edileceğini öğretmiştir bizlere.

Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, aşağılamadan, sistemle  mücadele ederek, ömrünü İslam birliğine adayan hocamıza, şükran ve vefa borcumuzu, O´nun yolundan sapmadan  ve azimle yürüyerek ödeyeceğimizi ifade ediyor,  ?ruhu şad olsun? diyoruz.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK