AGD SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI 2016 BAŞLIYOR!

Akhisar Anadolu Gençlik´ten Peygamberimizi Anlatan Örnek Yarışma Geleneği ?Ödüllü Yarışma? ya, Ortaokul Öğrencileri de katılabilecek


Eğitim 10.11.2016 18:46:25 396 0

AGD SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI 2016  BAŞLIYOR!

Akhisar Anadolu Gençlik´ten Peygamberimizi Anlatan Örnek Yarışma Geleneği ?Ödüllü Yarışma? ya, Ortaokul Öğrencileri de katılabilecek.

Anadolu Gençlik Derneğinin geleneksel hale getirdiği ?Efendimizin İzinde? Siyer-i Nebi yarışması, bu yıl ortaokulların katılımı ile genişletildi. Geçtiğimiz yıl liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen siyer-i nebi yarışması başvuruları başladı. 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek başvurular için  www.efendimizinizinde.com sitesini ziyaret etmek yeterli.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O´nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye´de olduğu gibi, Akhisar´ımızın   tüm lise ve ortaokul öğrencilerine dönük olarak yapılacak. Altın ödüllerinin verileceği  bilgi yarışması, peygamberimizi anlatan kitaplardan hazırlanacak sorularla, çoktan seçmeli sınav şeklinde yapılacak.

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Akhisar  İlçe Temsilciliği, Akhisar´ımızın  tüm ortaokullu ve  liseli gençlerini bu yarışmaya davet etti.

Dernek temsilcisi Metin TOKTAŞ;  ?Her genç, yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek gibidir. Bizim için herbir gencimiz, feda edilmeyecek kadar değerlidir. Fidanlar erken yaşlarda nasıl şekil alırlarsa, gençlerimiz de ortaokul ve lise çağlarında şekillenirler ve  hayatlarına  aksettirirler.

 Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Derneğimizin  düzenlediği Türkiye genelindeki bu Siyer-i Nebi Yarışmasının hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece önemlidir.

 Amacımız;  ortaokul ve lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Sevgili Peygamber´imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar  düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara ile, gerekse dizilerle  gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip edilmektedir.      Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışmaları  yaparak, ortaokullu ve liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumalarına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz? dedi.

Siyer-i Nebi yarışmasının başvuruları www.efendimizinizinde.com sitesinden alınmaya başlanırken yapılacak sınavın soruları ortaokul ve lise olarak  ayrı ayrı  olmak üzere Peygamberimiz(sav) anlatan kitaplardan hazırlanacağı belirtildi. Başvurular 4 Aralık 2016´ya kadar devam edecek. Sınav 17 Aralık 2016 Cumartesi günü, Kayhan Ergun Mesleki ve Anadolu Lisesi´nde  yapılacak. Katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri  www.efendimizinizinde.com sitesi

ni  ziyaret edip kayıt olmaları ve Akhisar Şehir pastanesi karşı sokağındaki THYATEİRA internet Cafeden kitapları almaları yeterli. Sonuçlar 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke´nin Fethi programlarında verilecek. Toktaş,? Bu vesile ile 31 Aralık 2016 akşamı  PARK içi Sinema Salonunda gerçekleştireceğimiz Mekke´nin Fethi Programımıza, tüm halkımızı ve öğrencileri davet ediyoruz,bekliyoruz? dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ