AGD´den Mekke´nin Fethi Programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Akhisar Temsilciliği, Hz. Muhammed (sav)´in Mekke´yi fethi ve yılbaşı kutlamaları ile ilgili açıklama yaptı.


Gündem 29.12.2015 11:17:48 299 0

AGD´den Mekke´nin Fethi Programı

AGD Akhisar Temsilciliği Lokalinde yapılan açıklamayı, Şube Başkanı Metin Toktaş okudu.

Mekke´nin İslam dini açısından önemli konuma sahip olduğunu aktaran Toktaş, 31 Aralık 2015 Perşembe günü saat 19.30´da Akhisar Park içi Düğün Salonunda Mekke´nin Fethi adlı program düzenleyeceklerini belirtti.

Toktaş, açıklamasında ?Bilindiği üzere Mekke, İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Mekke´nin fethinin 1385. yıl dönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine değinmek gerekir. Mekke, yeryüzündeki ilk şehirdir. Hazreti Âdem´in tevhit inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina, Kâbe, bu şehirdedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed (SAV) bu şehirde doğmuştur. Kur´an-ı Kerim´in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Bizler, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Mekke´nin fethinin 1385.yıl dönümünü kutlayacağız. Derneğimiz öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları, bu yıl da Akhisar´ımızda 31 Aralık Perşembe günü saat 19.30´da Akhisar Park içi Düğün Salonunda gerçekleştirilecek etkinliklerle icra edilecektir. Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkarması gereken bazı dersler olduğunu hatırlatan Toktaş, fethin gayesinin ganimet kazanmak değil, yürekleri kazanmak olduğunu ifade etti.

?Yılbaşı kutlamalarını, ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz?

Açıklamasında yılbaşı eğlence ve kutlamalarının çirkinliğine de değinen Toktaş,, ?Yılbaşı kutlamalarını, bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz. Bununla birlikte yılbaşı kutlamalarının, aidiyet duygularımızın erozyona uğratılmasının ve oluşan kimlik krizinin bir sonucu olduğunu ifade ediyoruz. Alkol ve uyuşturucu  müptelası haline getirilen bir nesil, maalesef sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı durma direncini kaybediyor. Bu gecenin,  körpe dimağlara aşılanmasını ise kabul edilemez buluyoruz. Aynı şekilde devam edegelen şans oyunlarının ise, toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya  yol açtığını görüyoruz. Tüm dünya halklarına dayatılan bu tür yozlaşmalara karşı bir tavır takınmamızın, inancımızın bir gereği olduğunu söylüyoruz.? dedi. 

Konuşmasının sonunda, Programda mini konferans, sinevizyon gösterileri ve gençlerin söyleyeceği ezgi ve ikramlarının olacağını belirten Toktaş, programın ücretsiz olup, tüm halkımızın davetli olduğunu söyledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ