AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar OSB´yi ziyaret etti

AK Parti Manisa Milletvekili ve adayı Uğur Aydemir, seçim bölgesi Akhisar´da Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.


Siyaset 6.06.2018 13:27:08 971 0

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar OSB´yi ziyaret etti

AK Parti Manisa Milletvekili ve adayı Uğur Aydemir, seçim bölgesi Akhisar´da Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar AK Parti İlçe Başkanı İbrahim ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milletvekili Uğur Aydemir, ilk olarak OSB Müdürlüğünden yerleşim hakkında son bilgileri aldı.

Milletvekili Uğur Aydemir daha sonra OSB´de faaliyet gösteren Sonorous firması hakkında çalışmaları ve planlanan yatırımlar hakkında bilgiler aldı. Fabrikada incelemelerde bulunan Milletvekili Aydemir, işçilerle buluştu. Ardından Aydemir ve ekibi, yine OSB´de faaliyet gösteren Sanica firmasını ziyaret etti ve fabrika yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sanayicilerin çarklarının kesintisiz dönmesi için desteklerinin artarak devam edeceğine değinen Milletvekili Uğur Aydemir, OSB´de son olarak Çınarlı Makine işletmesi sahibi Ali Çınarlı´yı ziyaret etti.

Gelişen dünyaya ayak uydurabilmek ve bir adım öne geçebilmek için üretimin her aşamasında kaliteye önem verdiklerinin altını çizen Milletvekili Uğur Aydemir, ?Hayata geçirdiğimiz kalite ve Ar-Ge yaklaşımıyla Manisa´da Ar-Ge birimi olan firma sayısı 10´a, Ar-Ge personeli sayısı 1534´e yükseldi. Bilim-Sanayi işbirliğiyle kaliteli üretim dönemini başlattık. Yönetici şirketlere, girişimcilere ve öğretim üyelerine büyük imkanlar sağlayan teknoloji geliştirme bölgelerinin kurulmasını ve gelişmesini destekleyen politikalarımızla 2012 yılında Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmuş ancak henüz faaliyete geçmemiş olup, alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

Türkiye´de bir ilk olma özelliği taşıyan Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programının (Teknoyatırım) öncelikli hedefi; ülkemizde teknoloji tabanlı ürünlerin üretimine yönelik yatırımların desteklenmesidir. Bu hedef doğrultusunda; öncelikli teknoloji (Yüksek, orta-yüksek) alanlarında Ar-Ge ve Yenilik Faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün ticarileştirmesi, ülke ekonomisine katma değer oluşturulması, uluslararası pazarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük edilmesi ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere geleceğe dönük Ar-Ge kültürünün benimsetilmesi amaçlanmaktadır. Manisa ilinden bugüne kadar, Teknoyatırım Programı için 5 proje başvurusu yapılmış ve 1 proje için sözleşme imzalanmış olup, Bakanlık bu projeye 34.342 TL tutarında destek verilmesini uygun görmüştür.

Kobilerimize tam destek sağlıyoruz

Hizmet ve ticaret sektörlerindeki KOBİ´lerin de KOSGEB desteklerinden yararlanmasının önünü açtık. Bu kapsamda, 2003-2016 yılları arasında Manisa´da 7.694 KOBİ ve girişimciye; 44,4 Milyon TL tutarında destek sağlandı ve 290,6 Milyon TL tutarında kredi hacmi oluştu. 2003-2016 yılları arasında Manisa´da 6.367 işletmeye 291 Milyon TL kredi hacmi oluşturuldu ve 38,5 Milyon TL´lik kısmı KOSGEB tarafından karşılandı.

Şirket kurmak artık çok kolay

Girişimcilerimize şirket kuruluş işlemlerini MERSİS üzerinden on-line olarak kısa sürede tamamlama imkânı getirerek zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağladık. Ayrıca, girişimcilerimizin işe başlama süreçlerini kolaylaştırmak ve maliyetlerini azaltmak amacıyla önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda, şirket kuruluş işlemlerinde ortaya çıkan prosedürler ve maliyetler azaltılarak şirket kuruluşunun daha kısa sürede ve daha az maliyetle tamamlanması sağlandı? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ