Akhisar AGD, İstanbul´un Fethine Katıldı

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul´un fethi kutlamalarına katıldı.


Gündem 1.06.2016 09:25:03 342 0

Akhisar AGD,  İstanbul´un Fethine Katıldı

Program dönüşünde, temsilciliği adına açıklama yapan Liseler komisyonu başkanı Muhittin BÖYÜK;

 

   ?Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz İistanbul´un Fethi kutlamalarına, bu yıl da Ayasofya camii´nde sabah namazını kılarak başladık.

   563 yıl önce gerçekleşen İstanbul´un Fethi, öncelikle İslam´ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir örnektir.. İstanbul, İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Filistin, Bosna, Çeçenistan,  Eritre, Moro, Arakan ve Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok mazlum halkı ve ülkesi, hep İstanbul´a dair bir umut beslemişlerdir. Çünkü yeryüzünde akan kanın durması, huzur ve barışın tesis edilmesi İstanbul ruhunun dünyaya yeniden yön vermesi ile mümkündür.

    Hepinizim bildiği üzere, 29 Mayıs 2016, İstanbul´un Fethi´nin 563.Yıldönümüdür. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak 40 yıldır kutladığımız İstanbul´un Fethi´nin yıldönümünü bu yıl da büyük bir coşku ile kutladık.. Sabah namazını Ayasofya Camii´nde kıldıktan sonra akşam da Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu´nda Fetih etkinliklerine katıldık. Fetih kutlamalarındaki amacımız, ?Fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime boyun eğmeyecek bir neslin öncülüğünde, yeni bir dünyanın kurulması gerektiğini bu gençliğe ilan etmektir.

 

     Ayasofya Camii  İstanbul´umuzun fethinin sembolüdür. İslam´ın Avrupa´daki varlığının tacıdır. İstanbul´un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir. Fatih Sultan Mehmet´in vakfıdır. 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile müze haline getirilen Ayasofya, yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya´nın müzeye dönüştürülmüş olması, kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fetih anlayışına bağlayan herkes, bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir. Ayasofya Camii´nin açılması talebinin, Sultan Ahmet Camii´nin dolup dolmamasıyla bir ilgisinin olmadığını, bu coğrafyanın tarihine duyarlı olan herkes bilmektedir. Ayasofya´nın, Allah´a secde edilen bir camii hüviyetine kavuşturulması, hem Fatih´e bir vefadır, hem de İslam´ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır.

  Hem Ayasofya camiinde, hem de katıldığımız Stat programında, mütavazi olarak düzenlenen kutlamalarda, kulaklardan ve kalplerden kazınmayacak şu sloganı hep birlikte cesurca ve samimice haykırdık ve bu haykırışı başka hiçbir yerde maalesef duyamadık. ? Dedi.

 

ZİNCİRLER KIRILSIN, AYSOFYA AÇILSIN.

ZİNCİRLER KIRILSIN, AYSOFYA AÇILSIN.

ZİNCİRLER KIRILSIN, AYSOFYA AÇILSIN.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ