AKHİSAR BELEDİYESİ 1.OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akhisar Belediyesi 2020 yılı 1.Olağanüstü Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında yapıldı.


Gündem 14.05.2020 20:03:34 1229 0

AKHİSAR BELEDİYESİ 1.OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akhisar Belediyesi 2020 yılı 1.Olağanüstü Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında yapıldı.

Meclis salonunda güvenli mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleşen 2020 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı´nda 10 gündem maddesi yer aldı. Meclis öncesinde, Belediye Başkanı Besim Dutlulu koronavirüs salgını kapsamında Akhisar Belediyesi´nin hayata geçirdiği faaliyetlerden bahsederek meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Dutlulu, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla tüm Akhisarlıların Ramazan ayını kutladı.

400 binden fazla maske dağıttıklarını ve dağıtmaya da devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, koronavirüs günlerinde Akhisar Belediyesi´nin üzerine düşen tüm görevleri fazlasıyla yerine getirdiğini ve halk sağlığı için özellikle dezenfeksiyon işlemine çok ciddi bir bütçe ayırdıklarını belirtti.

Akhisar Dayanışması kapsamında 5988 aileye gıda yardımı yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bu gıda yardımlarının bir çoğunu hayırsever vatandaşların yardım ve bağışları ile gerçekleştiğini belirtti. Tüm esnaflara hijyen paketi dağıttıklarının altını çizen Başkan Dutlulu, bu paketin içinde maske ve el dezenfektanı olduğunu ve toplamda 60 berber, kuaför ve güzellik salonuna paket dağıtıldığını belirtti. Bu zorlu süreçte sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Dutlulu, gönüllü hayvanseverlerin desteğiyle besleme noktaları oluşturduklarını ve daha önceden sağladıkları mama desteğini 4 katına çıkardıklarını sözlerine ekledi.

Etüt merkezinin de hazır olduğunu belirten Başkan Dutlulu normalleşmenin ardından  çeşitli eğitimlerin yapılacağı bu merkezin açılacağını ve aynı zamanda Kadın Aile Dayanışma Merkezi´nin de tüm hazırlıklarının tamamlandığını, üstelik Sağlıklı Yaşam Merkezi´nin de fiziksel olarak hazır olduğunu  ve yakın zamanda onun da faaliyete geçeceğini belirtti. Kayalıoğlu Mahallesi´ndeki sosyal tesis çalışmalarının da tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yüzme havuzundaki tadilat, bakım ve onarım çalışmalarının da sona geldiğini belirtirken, 20 adet çocuk parkının ekipmanlarını aldıklarını, bunların bazılarının hazır hale geldiğini, bazılarının ise kurulma aşamasında olduğunu söyledi.

Gündemin birinci maddesinde koronavirüs salgını nedeniyle mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait kapanan işyerlerinin kiracılarının kira tahakkuklarının yapılmaması, kiracı olup da faaliyetlerine devam eden kiracıların da kira tahakkuklarının uzatılmasına, koronavirüs nedeniyle yine Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlara gıda yapılması için yetki verilmesi teklifi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesi´nin belediyecilik hizmetlerini hayata geçirebilmesi için İller Bankası´ndan bu ay gelen düşük katkı payından dolayı 6 milyon TL kredi alınması için Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya yetki verilmesi görüşüldü. İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi´nin kabul oyu, MHP ve AK Parti´nin red oyu verdiği gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde ise koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için Akhisar Belediyesi´ne şartlı ve şartsız bağışların kabulü oy birliği ile kabul edildi. Dördüncü gündem maddesinde her yaşta otomobil, minibüs, kamyon ve iş makinası alımı meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesinde münakale yapılması oy birliği ile kabul edilirken altıncı gündem maddesinde ise Güneş Enerjisi Santrali için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yedinci gündem maddesinde ise gelir tarifesi değişikliği oy birliği ile kabul edilirken 63 adet ikinci el araç satışı hakkında belediye encümenine yetki verilmesi de oy birliği kabul edildi.

Dokuzuncu gündem maddesinde ise mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait Reşatbey Mahallesi 2216/1-2217/1 parsellerin kiralanması, satışı, yap işlet devret, ortak hizmet projesi, hasılat paylaşımı adı altında ortaklık konuları hakkında Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi ve imar evraklarının ardından olağanüstü meclis toplantısı son buldu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ