Akhisar Belediyesi 2017 yılı ilk meclisi yapıldı

Akhisar Belediyesi 2017 yılı Ocak ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında meclis salonunda gerçekleşti.


Gündem 4.01.2017 16:06:36 310 0

Akhisar Belediyesi 2017 yılı ilk meclisi yapıldı

Akhisar Belediyesi 2017 yılı Ocak ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında meclis salonunda gerçekleşti. 15 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısına Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından encümen yetki verilmesi 16. gündem maddesi olarak girdi.

Gündemin ilk maddesinde denetim komisyonu oluşturuldu. Yapılan kapalı zarf usulü seçim sonunda Lütfi Akdağ (CHP) 31 oy, İsmail Seyrek (CHP) 31 oy, Halil Aktaş (MHP) 31 oy, Necati İniş (AK Parti) 29 oy ve Ahmet Güzeltepe (AK Parti) 29 oy alarak denetim komisyonu üyeliğine seçildi.

2. gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Açık sözleşmeli personeli meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Yine Hasan Açık yaptığı açıklamada zabıta personel matbu mesai ücretlerini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. 4. gündem maddesinde yine söz alan Hasan Açık hizmet için eğitim yönetmeliğini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

5. gündem maddesinde Akhisar Belediyesi mülkiyetinde bulunan gayrimenkullerin kira ve işgaliye bedellerinin belirlenmesi için encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 6. gündem maddesinde performans değerlendirme yönetmeliği yine oy birliği ile meclisten geçti. 7.gündem maddesinde sağlık komisyonu kararları oy birliği ile kabul edildi. 8. gündem maddesinde yağlı güreş düzenleyen kentler birliğine üye olunması komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

9. gündem maddesinde Atatürk Mahallesi 424 ada, 56 bolu 339,380 metrekarelik parselden 6 bin metrekarelik kısmın Akhisar Müftülük Hizmet Binası ve ibadet alanı tahsisi ile ilgili komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. 10. gündem maddesinde Hürriyet Mahallesi 844 ada, 251 nolu parselde Mesleki ve Teknik Eğitim Alanı olarak ayrılan yerin Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü´ne tahsisi ile 2296 ada nolu parseldeki depolama alanının Adnan Menderes Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine spor amaçlı olarak kullanılmak üzere tahsisi ile ilgili komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinde mülkiyeti Akhisar Belediyesine ait parsellerin satışı ile ilgili komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. 12. gündem maddesinde ise Selçikli Mahallesi´nde Akhisar Belediyesi´ne ait 7 pafta, 2257 nolu 136 metrekarelik yerin su deposu alanı olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi´ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

13. gündem maddesinde Medar Mahallesi´nde pazar yeri kurulması Kanun ve Nizam Komisyonu hariç tüm komisyonlara havalesi oy birliği ile kabul edildi.

İmar evraklarının ardından Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü´ne 13 adet asil ve 13 adet yedek olmak üzere müteşebbis üye seçimi yapıldı.

Yapılan seçim sonunda 13 kişilik asil müteşebbis heyetine Aydın Coşkun (CHP), Özde Demirel (CHP), Ali Sevgil (CHP), Lütfi Akdağ (CHP), Halil Aktaş (MHP), Mehmet Taşar (MHP), Fatma Kocabıyıkoğlu (MHP), İbrahim Vardar (MHP), Salih Hızlı (AK Parti), Ömer İşçi (AK Parti), Zafer Aşkın (AK Parti), Necati İniş (AK Parti) ve İbrahim Kaya (AK Parti) seçildi.

Yedek üyeliklere ise Ali Özgen, Hikmet Çağan, Hamdi Kumova, Aynur Üngün, Ali Velestin, Yusuf Girgin, M. Ali Erpalabıyık, Gazi Kızılçelik, Latif Çakmak, Bayram Ali Kalaycı, M. Fatih Füzün, Ahmet Güzeltepe ve Şemsi Okur seçildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ