AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akhisar Belediyesi 2021 yılı Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında meclis salonunda yapıldı.


Gündem 3.02.2021 01:27:42 1302 0

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akhisar Belediyesi 2021 yılı Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

Başkan Besim Dutlulu, dün geceden beri devam eden aşırı yağışların ardından sıkıntı yaşayan vatandaşların mağdur olmaması ve olası problemlerin önüne geçmek adına Akhisar Belediyesi ekiplerinin günün 24 saati boyunca çalışmaya devam edeceğini belirterek, vatandaşların da tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

12 gündem maddesinin yer aldığı Şubat ayı olağan meclis toplantısı gündeminin birinci maddesinde E-Belediye sistemine geçilmesi sebebiyle güncellenen Sosyal Yardım İşleri Yönetmeliği´nin Kanun ve Nizam Komisyonu ve Sosyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonunca oy birliği ile kabulü meclise sunuldu ve mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE BAŞKANINA DEMOKRATİK YAKLAŞIMINDAN DOLAYI MUHALEFET OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya yaptığı sosyal çalışmalar ve demokratik yaklaşımından dolayı teşekkür eden                 MHP grubu meclis üyesi Fikret Türk, ?Biz muhalefet olarak iyi olan her şeyi överiz. Akhisar bizim, Akhisar´a yapılan hizmeti kim yaparsa yapsın Allah razı olsun deriz. Şahsınızın bu sosyal politikalara göstermiş olduğu duyarlılık ve hassasiyete özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca muhalefetin de görüşlerini dikkate alarak komisyonda son şeklini almış yönetmeliği geri göndererek bizim görüş ve düşüncelerimize de itibar ettiğiniz için bu demokratik yaklaşımınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Siz bir tane iyi bir şey yapın ben size 40 defa teşekkür ederim, beni kimse bağlamaz? dedi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Akhisar´da zeytincilik alanında faaliyet gösteren S.S. Konurca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi´ne 50 pay 5 Bin TL sermaye ile Akhisar Belediyesi tüzel kişiliğini ortak olarak temsil etmek üzere alınan Kanun Nizam Komisyonu ve Tarım Komisyonu´nca oy birliği ile kabul edilmesi meclise sunuldu ve meclisten oy birliği ile geçti.

Üçüncü gündem maddesinde Akhisar Atatürk Mahallesi´nde bulunan Kovalık sahasına ?Emin Ali Otal? isim verilmesi Kanun Nizam Komisyonu´nca Reşatbey ve Ulucami Mahallelerinde yapılacak olan semt sahalarına bu ismin verilmesi oy birliği ile değerlendirildi. Bu değerlendirme meclis tarafından tekrar komisyonda kalması ve Spor Komisyonu tarafından incelenmesi oy birliği ile kabul edildi.

UĞUR MUMCU İSMİ YENİDEN KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Gündemin dördüncü maddesinde eski belediye binası yerine yapılan Akhisar Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi? ne ?Uğur Mumcu? isminin verilmesi Kanun ve Nizam Komisyonunca oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından gelen yeni önerilerle birlikte yeniden komisyonda değerlendirilmesine karar verildi.

 

BELEDİYE KİRACILARINA İNDİRİM

Beşinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesi kiracısı olan ve şuanda faaliyetlerine devam eden esnafların kiraları ile ilgili kırsal bölgelerdeki kiracılara bu yıl zam yapılmazken, merkezdeki kiracılar için de 3 aylık kira bedeli için yüzde 10 indirim yapılması oy birliği ile kabul edildi.

İlgili devlet kurumlarının daha esnafa destek yapmadan önce Akhisar Belediyesi olarak esnafın yanında olduklarını ve ihtiyaçları noktasında ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Başkan Dutlulu,  ?Şu ana kadar esnafımızdan Ocak ve Şubat aylarında almayacağımız kiraların toplamı 210 bin liradır. Onun dışında kapanan işyerleri için almadığımız kira bedeli ise 52 bin lirayı buldu. Her zaman esnafımızın yanında olmaya ve onların taleplerine karşılık vermeye devam edeceğiz? dedi.

Altıncı gündem maddesinde Ulucami Mahallesi 1132 ada 1 No´lu Bin 725 metrekarelik parselin kuzey batısında ekli 185 metrekare inşaat yapılacak şekilde Akhisar 112 Sağlık İstasyonu yapılmak üzere Manisa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisi İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edildi. Komisyondan gelen bu karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde Akhisar Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü´nün Kayıp ve Buluntu Eşya Uygulama Yönetmeliği hususunda meclis oy birliği ile karar verdi.

Sekizinci gündem maddesinde Akhisar ilçesi sınırlarında bulunan ve daha önce köy ve belde belediyesiyken 6360 sayılı kanun ile mahalle statüsüne dönüştürülen yerleşim yerlerinden torba kanunu kriterleri uyanların kırsal mahalle olarak kabul edilmesi meclise sunuldu ve konu hakkında komisyon kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde ilçe belediyelerin sorumluluğuna bırakılan cadde, bulvar, meydan ve sokaklarda yapılacak kazı çalışma ücretleri meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Kadro tadilinin yer aldığı gündemin onuncu maddesinde Akhisar Belediyesi norm kadro Genel İdari Hizmetler Grubunda boş bulunan 1.dereceli Yapı Kontrol Müdürlüğü kadrosunun iptal edilerek, yerine 1.dereceli Strateji Geliştirme Müdürlüğü kadrosu olarak tadil edilmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Onbirinci gündem maddesinde ise Akhisar Belediye Personel A.Ş.´nin Genel Kurul Toplantısı´na katılması ile ilgili Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü evrakları ile meclis son bulurken 2021 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısının 2 Mart Salı günü saat 16:00´da yapılması kararlaştırıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ