Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi 20 maddelik Nisan ayı olağan meclis toplantısının meclis salonunda yapıldı.


Gündem 8.04.2016 13:32:56 284 0

Akhisar Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi 20 maddelik Nisan ayı olağan meclis toplantısının meclis salonunda yapıldı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına AK Parti Grup Başkanı Zafer Aşkın önderliğinde 12 meclis üyesi, CHP Grup Başkanı Aydın Coşkun önderliğinde 10 meclis üyesi ve MHP Grup Başkanı Arif Oruntaş önderliğinde 8 meclis üyesi ile yapılacan Nisan Ayı Meclisinde 20 gündem maddesi görüşüldü.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ AYDIN COŞKUN OLDU

Nisan ayı olağan meclis toplantısının birinci gündem maddesinde Belediye Meclis Başkan Vekili ve Katip üyeliklerinin seçiminde CHP Grup Başkan Vekili Aydın Coşkun Belediye Meclis Başkan Vekili ve Ali Sevgil yedek oldu. Meclis Katipliğine ise asil Cem Doğan ve Caner Yılmaz ile yedek üyeliklere ise Aynur Üngün ve İbrahim Kaya seçildi.

İkinci gündem maddesinde ise üç adet encümen üyesi seçimi yapıldı. Encümen üyeliklerine 29 oyla Mehmet Taşer, 26 oyla Hamdi Kumova ve 25 oyla İrfan Korkmaz seçildi.

İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Gündemin üçüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine Fatih Mehmet Füzün, İbrahim Kaya, Ali Sevgil, Aynur Üngün ve Leyla Özkan seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine Aydın Coşkun, Lütfi Akdağ, Arif Oruntaş, Hüseyin Eryüksel ve Necati İniş seçildi. Sağlık Komisyonu Üyeliklerine Hamdi Kumova, İsmail Seyrek, Halil Aktaş, Şemsi Okur ve Gülşah Çorukman seçildi. Nizam ve Komisyon Üyeliklerine ise Hikmet Çağan, Ali Özgen, İbrahim Vardar, Zafer Aşkın ve Ahmet Güzeltepe seçildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Başkan Salih Hızlı´nın kanun gereği dışarı çıkması ile başkanlık koltuğuna yeni seçilen Başkan Vekili Aydın Coşkun geçti. Her grup başkan vekilinin değerlendirilmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesinde her yıl düzenli olarak düzenlenen Bosna Hersek inceleme gezisi meclise sunuldu ve tekrar görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Altıncı maddede ise Zabıta personelinin matbu mesai ücretleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.  Denetim komisyon raporunun okunduğu yedinci madde ise yine oy birliği ile kabul edildi.

Sekizinci madde de Akhisar Belediyesi´nin Akhisar Vergi Dairesine olan borçlara karşılık 51 pafta, 704 ada, 103 parselde bulunan gayrimenkullerin devri ile ilgili komisyon kararı meclise sunuldu ve oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi kabul edildi.

MAHALLE KONAĞI SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİSİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin dokuzunca maddesinde mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait olan Gazi ? Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu okulu yanında 280 sokak 1 numarada bulunan Mahalle Konağı´nın Manisa Valiliği Halk Sağlığı Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsisi meclise sunuldu ve MHP grubunun hayır dediği madde oy çokluğu ile meclisten geçti.

Öte yandan Mart ayında MHP Grubu tarafından meclise önerge olarak sunulan Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´ne merhum meclis üyesi Hasan Paşalı´nın isminin verilmesi ile ilgili onuncu madde de ilgili komisyon kararı meclise sunuldu.

ŞEHİT İSİMLERİ AKHİSAR SOKAKLARINDA YAŞAYACAK

On birinci maddede Akhisar´da bulunan cadde ve yeşil alanlara şehit ismi verilmesi ile ilgili komisyon kararı çerçevesinde 1993 yılında şehit olan Piyade Çavuş Mustafa Çürük´ün ismi Seyitahmet Mahallesi 717 sokakta bulunan parka verilirken 1978 yılında şehit olan Jandarma Er Ali Mercan´ın ismi ise Karasonya mevkii Efendi Mahallesi 272 sokakta bulunan parka ismi verildi ve oy birliği ile kabul edildi.

 

On ikinci madde de ise engellilere yönelik yönetmelik yapılması ile ilgili komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait parsellerin satışı ile ilgili komisyon kararının görüldüğü on üçüncü madde ise kabul edildi.

14. gündem madde de ise yine mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait Reşatbey Mahallesi 2214 ada, 1 parselde bulunan gayrimenkullün satışı ile ilgili komisyon kararı mecliste görüşüldü ve MHP´nin hayır dediği madde oy çokluğu ile kabul edildi.

On beşinci madde de Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanı içerisinde bulunan mescidin Akhisar Müftülüğüne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

16.madde de ise stadyum ve kapalı spor salonu yapım ihalesi için iller bankasından kredi talebi mecliste görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi. Gündemin on yedinci maddesinde memurların kadro tadili oy birliği ile kabul edilirken 18.madde de ise Plan ve Bütçe Komisyon Kararından tarife değişikliği yine oy birliği ile kabul edildi. Gayrimenkullerin teminatının görüşüleceği 19.maddenin ardından gündemin son maddesinde ise imar evrakları yer adı.

MECLİS 11 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ TEKRAR TOPLANIYOR

Akhisar Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Salih Hızlı Bosna Hersek Gezisi´nin Plan ve Bütçe ara Komisyonunda görüşülmek üzere yine 8.gündem maddesi de Plan ve Bütçe ile İmar ve Kanun Nizam Komisyonlarında görüşülmek üzere ve yine gündemin dokuzuncu maddesi tüm komisyonlara havale edildiğinden dolayı meclisin tekrar 11 Nisan Pazartesi günü saat 13.00´de toplanmasına karar verdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ