AKHİSAR BELEDİYESİ SANAT ATÖLYESİ EKOLOJİK TASARIM SERGİSİ AÇILDI

Doğada bulunan atık malzemelerden oluşan Ekolojik Tasarım Sergisi Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı.


Kültür/Sanat 25.02.2019 17:22:59 1239 0

AKHİSAR BELEDİYESİ SANAT ATÖLYESİ EKOLOJİK TASARIM SERGİSİ AÇILDI

Doğada bulunan atık malzemelerden oluşan Ekolojik Tasarım Sergisi Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı.

Akhisar Belediyesi tarafından oluşturulan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleri ile yürütülen Sanat Atölyelerinde eğitim veren Ekolojik Tasarım Kursiyerleri, öğreticisi Asu Peker önderliğinde meydana getirdikleri doğada bulunan atık malzemelerden elde ettikleri sergi büyük beğeni topladı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur, Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak ve sanatsevelerin katılımı ile açılan Ekolojik Tasarım Sergisi 1 hafta boyunca açık olacağı vurgulandı.

Açılış konuşmasında Ekolojik Tasarım Kursu öğreticisi Asu Peker, ?bize bu imkanı sağlayan Akhisar Belediyesine ve Akhisar Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyoruz. Ekolojik tasarım günümüzde kullanıldıktan sonra attığımız atık, çöp, deri ve benzeri materyallerin bizlerin ellerinde farklı kullanım alanlarına dönüştürülmesidir. Biz çevreci bir yaklaşımla geri dönüşüme duyarlı tasarımcılarız. Bizim için tasarımlarımızın maddi değerinden çok sanatsal ve çevresel değeri çok daha önemlidir. Ekolojik Tasarım derslerimize katılımların artması ile çevremize vereceğimiz destek daha da artacaktır? dedi.

Özellikle doğa ve sosyal yaşam arasındaki temasta ortaya çıkan çevresel problemlere dikkat çekildiğini ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?Burada arkadaşlarımız, doğaya dönük bilinç oluşturmada ekolojik restorasyon kadar, kültürel bir restorasyonunda gerekliliğine işaret etmişlerdir. Çünkü sürdürülebilir yaşam biçimi; hem ekolojik hem de kültürel restorasyonla mümkündür ve sanat ekolojik duyarlılık konusunda farklılık yaratabilecek bir güce sahiptir? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ