Akhisar Belediyesi şerbet dağıtımı şimdi kırsal mahallelerde

Akhisar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında hergün farklı camilerde şerbet dağıtımına sürdü.


Gündem 6.06.2018 13:36:50 737 0

Akhisar Belediyesi şerbet dağıtımı şimdi kırsal mahallelerde

Akhisar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında hergün farklı camilerde şerbet dağıtımına sürdü. Merkez mahallelerdeki camilerde şerbet dağıtımı ardından Ramazan ayının kalan günlerinde kırsal mahallelerde bulunan camilerde şerbet dağıtımının devam ettiği bildirildi.

Ramazan ayında unutulmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan Ramazan şerbeti dağıtımı, Akhisar Belediyesi tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda 15 Mayıs akşamı teravih namazı ile başlayan ve ramazan ayı boyunca her gün teravih namazı sonrası Akhisar´ın tüm camilerinde şerbet dağıtımı yapılıyor.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Osmanlı dönemindeki geleneklerden olan şerbetin daha çok 11 ayın sultanı Ramazan´a mahsus bir özellik olduğunu, vatandaşlara bu lezzeti tekrar hatırlattıklarını kaydetti. Belediye Başkanı Hızlı; "Vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan bu adeti tekrar hatırlatılmasından dolayı memnuniyetini ifade ediyor. Bizden sonraki nesillerimize gelenek, görenek, örf, adet ve ananelerimizi bu şekilde aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ