Akhisar Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akhisar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı.


Gündem 2.07.2015 18:34:33 246 0

Akhisar Belediyesi Temmuz Ayı  Meclis Toplantısı Yapıldı

Toplam 5 gündem maddesinin bulunduğu meclisin ilk gündem maddesini Gelir Müdürü Bekir Koyun meclise sundu. İlk gündem maddesinde meclisin uzun zamandır her ay olağan meclis toplantısında yer alan Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisinde buluna taşınmazın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Kanun Nizam Komisyon raporu yer aldı. Komisyon kararı doğrultusunda Gölet bölgesinde yapılan Gençlik Merkezinin yaklaşık bitim tarihinin belirlenmesinin yazısı gelince karara bağlanması oy birliği ile mecliste kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise hayvan pazarına giren büyük ve küçükbaş hayvanlardan alınacak ücret ile ilgili plan ve bütçe komisyon kararını Gelir Müdürü Bekir Koyun okudu. Plan ve Bütçe Komisyon kararında ?hayvan pazarının kurulu bulunduğu Hürriyet Mahallesi 1364 ada, 3 parselde kayıtlı 10 Bin 987 metrekarelik taşınmazın sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesine 19 Haziran 2015 tarihinde devredildiği için bu hususta herhangi bir karar almaya gerek kalmadığına oy birliği ile karar verildi? denildi. Meclise sunulan rapor aynı şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Akhisar Belediyesine ait 40 adet arsanın İmar-Kanun Nizam ve Plan Bütçe Komisyon raporunun Emlak ve İstimlak Müdürü Mümin Akboğa okudu. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise Rüzgar Enerji Tribünü (RES) ile ilgili iller bankasından alınacak kredi için belediye başkanına yetki verilmesi hususundaki karar meclise sunuldu. Rüzgar tribünü yapımı için kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.´den ve Kamu ve ya Özel Bankalardan 6 Milyon TL kredi kullanılması hususunda yetki için Belediye Başkanı Salih Hızlı detaylı incelemenin yapılaması için bu maddeyi komisyonlara havale etmeyi ve Temmuz ayı meclis oturumunu kapatıp tekrar 8 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00´de toplanılmasını meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ