Akhisar Cemevi´nde geleneksel aşure etkinliği

Akhisar Cemevi´nden geleneksel aşure günü etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.


Gündem 14.10.2016 15:01:54 561 0

Akhisar Cemevi´nde geleneksel aşure etkinliği

Akhisar Cemevi´nden geleneksel aşure günü etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Alevi Kültür ve Tanıtma Derneği Akhisar Şubesi Cemevi´nin düzenlediği geleneksel aşure etkinliği programına Kaymakam Kaan Peker, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Akhisar Cemevi tarafından her yıl Muharrem ayı içerisinde düzenlenen ve bunu geleneksel hale getirilen aşure etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Akhisar Cemevi Salonu´nda düzenlenen aşure etkinliği öncesi söz alan ve aşure duası ile sözlerine başlayan Cemevi Başkanı Hakkı Camkıran ?1400 yıldır hala acısı bitmeyen Kerbela olayını andıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi; ?1400 yıldır hala acısı dinmeyen, yürekeri sızlatan Kerbela katliamı Hak ile batılın, iyi ile kötünün, karanlık ile ışığın, doğru ile yanlışın, mazIum ile zalimin savaşımıdır. Alevi toplumu yaşadığı tüm süreçleri ve tarihleri boyunca yaşadıkları acıları, katliamları adeta Kerbela ile Özdeşleştirmişlerdir. Kerbela, halkların ve inançların tarihinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu tarih artık mazIumların ortak tarihidir. Zulüm ve vahşeti gören Alevi toplumu bu yüzdendir ki her sunan mazlumun, yoksulun ve ezilenin yanında yer almıştır.

Bu katliamda insanlık tarihinde eşine az rastlanılacak bir vahşet söz konusudur. Hak için adalet için yola çıkan İmam Hüseyin ve beraberindekiler saltanat sevdalısı muaviye oğlu yezide, insanlık onurunu çiğnetmedikleri ve biat etmedikleri için, Muharrem ayında Kerbela topraklarında şehit edildiler. İmam Hüseyin´in sevgisini gönlünde taşıyan ve onu yolun piri olarak gören Alevi toplumu, Muharremin onuncu günü gerçekleştirilen bu katliamı unutmamak için muharrem orucuna, Oniki imamlar aşkı için iki gün daha ekleyerek, on iki gün süreyle yass-ı matem orucu tutmaktadırlar.

Canlar Muharrem Ayı, alevi toplumu için matem günleridir. Matem ayı hürmetine kimseler incitilmemeli varsa dargınlıklar ve kırgınlıklar, barışılmalı, hoşgörülü ve sevecen olunmalıdır.

Zulme karşı bir başkaldırı bayrağı olan İmam Hüseyin´in onurlu direnişi dünü ve bugünüyle inancımıza yakışır bir şekilde ele alınmalı ve anılmalıdır.

Ortadoğu ve ülkemizde akan kanın bir an önce durması, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülke için, zalimlere karşı İmam Hüseyin´in bilinci ve direnciyle duruşumuzu ortaya komamız gerekmektedir.

Hak´kın rızası için tuttuğunuz orucunuz ve yasi mateminiz, Hz. İmam Hüseyin nezdinde kabul olsun. Hak Muhammed Ali cümlemizin yardımcısı olsun.. Alevi Kültür ve Tanıtma Derneği Cem Evi Yönetimi Adına? ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ