Akhisar çevre yolu hızla ilerliyor

Akhisar şehir merkezini içerisinden geçen E881 numaralı devlet karayolunun şehir dışına alınma çalışmaları hızla devam ediyor.


Gündem 21.12.2016 15:28:23 688 0

Akhisar çevre yolu hızla ilerliyor

Akhisar şehir merkezini içerisinden geçen E881 numaralı devlet karayolunun şehir dışına alınma çalışmaları hızla devam ediyor. AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir´in de yakında takip ettiği projenin kısa sürede bitirilmesi planlanıyor.

Salihli-Akhisar Karayolu ve Akhisar Çevreyolunun yapım çalışmalarına devam edilmektedir. Akhisar şehir merkezinden geçen ve tamamı 13 km olan Gölmarmara-Salihli Devlet Karayolunun galericiler sitesi yanında bulunan kavşak üzerinden Akselendi kavşağına kadar olan 5,5 kilometrelik kısmı 22.10.2015 tarihinde trafiğe açılmıştı.

Gölmarmara-Manisa ve Kırkağaç-Soma istikametinden gelen araçları şehir içine sokmadan trafiği rahatlatmayı amaçlayan Akhisar Çevre Yolu´nun geri kalan 8,14 kilometrelik kısmı ile Medar-Süleymanlı arasına ve Galericiler Sitesi kavşağına yapılacak olan köprülü kavşakları da kapsayan ihale Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü´nce yapılmış yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştı.

61 milyon 248 bin TL ihale bedeli olan işin şuanda galericiler sitesi kısmında yonca şeklindeki yol yapım çalışmaları başladı.

(BG)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ