Akhisar CHP´den Genel Başkana Destek : ?Hakaret Bunun Neresinde?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan ve İlçe Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti lokalinde basın açıklaması düzenledi.


Siyaset 8.04.2016 19:40:27 490 0

Akhisar CHP´den Genel Başkana Destek : ?Hakaret Bunun Neresinde?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan ve İlçe Başkanı İsmail Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti lokalinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını CHP Akhisar İlçe Teşkilatı adına Kadın Kolları Başkanı Sevil Büyükyazgan yaptı.

 

Basın açıklamasında ?kuru gürültü ile ayıbınızı örtemezsiniz? diyen Sevil Büyükyazgan,  son dönemlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu arasında yaşanan polemiğe değinerek hükümete eleştirilerde bulundu.

 

Büyükyazgan, açıklamasında; ?Cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız, hatta alkış tuttunuz. İşinize gelmeyince mi cinsiyetçi söylem? Asıl, 45 çocuğumuza tacizde ayaklanacaktınız, o zaman edecektiniz. Ensar Vakfı´na, taciz olayına sahip çıkan, Bakanınız için ayaklanacaktınız, böylesi bir suça sessiz kaldınız, bu gün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz.

Çocuklarımız baş tacımızdır, onların taciz ile tecavüz ile anılması, adlarının yan yana gelmesi biz kadınlar, biz anneler, insan olan herkes için katlanılmazdır.

Bu siyaset üstü bir konudur, bütün kadınların bütün annelerin, ortak amasız,  fakatsız birleşmesi, tek sesi tek yürek olması gereken bir durumdur.

CHP´li kadınlar olarak buradan sesleniyoruz; çocuklarımıza karşı yapılan her türlü istismara karşı, biz set olacağız. Bu yaptığınız, insanlığa da, kadınlığa da, hele hele anneliğe de sığmadı.

Biz çocuklarımızın da Genel Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunu bastıramazsınız.

                                                           

?KURU GÜRÜLTÜ İLE AYIBINIZI ÖRTEMEZSİNİZ?

AKP´Ii kadınlar, dün CHP genel merkezimizin  önünü gelerek, Ailede ve Kadınlardan sorumlu bakanları için, ?Semra Ramazanoğlu yalnız değildir´ çığlıkları attılar, epeyce gürültü çıkardılar.

 

Neymiş dertleri; başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ?Çocuklara sahip çıkın, vakıflara değil, Valisi

konuşmuyor, Milli Eğitim bakanı konuşmuyor, Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor´ demiş. 45 çocuğa tacizin konuşulduğu, sorumlulukların ve yetkilerinin sessiz kaldığı üstelik aile ve kadından sorumlu bakanın ?Bir defa böyle bir şey olması kurumumuzun saygınlığını zedelemez´ söylemi karşısında, insanların, onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda Genel Başkanımız, duyarlılık göstermiş, ?Ey yetkililer çocuklarımıza sahip çıkalım´ demiş. Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde. Sizin bakanınız, Rıza Zarrab için, ?Sana kimse bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım´ dediğinde bunun neredeydiniz? diye konuştu.

 

ŞAHİN´DEN HÜKÜMETE AĞIR ELEŞTİRİ

 

Kadın kolları başkanına böyle bir etkinliği hazırladığı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin ise ?önüne yatarım? yatarım ifadesinin bir söylem olduğunu bu söylemi de dönemin İçişleri Bakanının ürettiğini ileri sürerek  ?Türkiye´de ve Dünya´nın her yerinde muhalefet partileri iktidarın yanlışlarını ortaya çıkartmaktır. Ensar Vakfında olan ve bütün Türkiye´yi üzen çocukların tecavüz ve taciz olayında muhalefet partisi susacak mıydı? Doğuda kan gövdeyi götürüyor, konuşma. Ensar Vakfındaki taciz olayında, konuşma. Muhalefet ne işe yarar? İktidarın hiçbir şeye tahammülü yok. O zaman demokrasi nerede? Genel Başkanımız ve parti sözcülerimiz sen diktatör bozuntususun dediği zaman neden alınıyorsun? Hukukun üstünlüğüne, demokrasinin evrensel kurallarına uymuyorsa bir iktidar o zaman diktatör bozuntusuna katlanacaksın. Muhalefet partilerinin görevi ülkedeki yanlışları ve bütün herkesin içini sızlatan 45 çocuğa 3-4 yıldan beri taciz ve tecavüz olayında Genel Başkanımızın böyle bir söylem içinde olması kadar doğal bir şey var mı? İçişleri Bakanı Reza Zarrab´ın önünde yatarım dediği zaman hiç bir şey yok. Bu bir söylem, bir ağız bu. Neden rahatsız oluyorsunuz? Çünkü suçüstü oldular. Ensar Vakfı onların arka bahçesi. Cumhuriyeti yıkmak için militan yetiştirilen, Mustafa Kemal´in tekke ve zaviyelerin kapatmasından sonra tekrar bunlar mantar gibi çıkıyor. Şuan vakıflar o görevi yapıyor. Onun için bizler bu ülkeyi seviyorsak, bu ülkede ana muhalefet görevini yapmak istiyorsa mutlaka Türkiye´de ki kanayan yaralara parmak basmak mecburiyetinde. Yoksa görevimizi yapmamış oluyoruz. Bunlarda kendilerini düzeltmek yerine yavuz hırsız ev sahibini bastırır anlayışı var. Buradan tekrar kınıyoruz.  Bu vakıfların kesinlikle kapatılması, hepsi Milli Eğitim Bakanlığı altında yasal hale gelmesi ve bu tür olayların olmamasını istiyoruz. Gençlerimizi koruyamıyorsak, kadınlarımızı koruyamıyorsak iktidar olmanın ne anlamı var. Çekip gidin. Sen gidersen ülke düzelecek? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ