Akhisar da Pazar Arife Günü Çarşamba Pazarında Kurulacak.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral oda da yaptığı açıklamada arife günü Çarşamba pazarında pazarın kurulacağını belirterek şöyle dedi.


Gündem 22.06.2017 20:09:07 827 0

Akhisar da Pazar Arife Günü  Çarşamba Pazarında Kurulacak.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral  oda da yaptığı açıklamada arife günü Çarşamba pazarında pazarın  kurulacağını belirterek şöyle dedi.

?Çok değerli Akhisarlılar Ramazan ay´ımızın sonuna gelmek üzereyiz, Pzar günü Ramazan Bayramımıza kavuşacağız, Tüm Akhisarlı halkımızın esnaf ve sanatkarımızın pazarcı esnafımızın buradan Ramazan bayramını kutluyorum. Ramazan Ay´ı içerisinde başlangıcında bir açıklama yapmıştık sebze ve meyve fiyatları ile alakalı Ramazanda fiyatların kesinlikle yükselme olmayacağını söylemiştik.  Tabiki sebzeden meyveye yükselme olmadı ama tabiki yeni çıkan yeni çıkan meyveler şeftali kayısı gibi ürünlerimiz ilk yeni çıktığı için biraz fiyatlarımız yüksekti ama şu an onları da normale dönüyor cumartesi günü arife pazarı Çarşamba pazarını kuracağız. Akhisarlı tüketicilerimiz pazar yerlerinden taze günlük kaliteli sebze ve meyvelerin ne alabilirler pazar yerlerini tercih etmeleri bizim için Tabii ki iyi ve güzel olur kendileri için çünkü pazar yerine gelen sebze ve meyveler günlük.

Bazen arkadaşlar  ve pazara gelen tüketiciler ileride sohbet ediyoruz seçme konusunda biraz sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyorlardı bundan iki üç yıl önce ama onuda zaman zarfı içerisinde bu üç buçuk yıllık oda başkanlığımız  sürecinde biraz daha geliştirmeye başladık. Pazar yerlerimizde 400 tane sebze meyve satan esnafımız var bunların içerisinde en azından 120 tezgah şu anda  çektiriyorlar domates biber patlıcan kabak salatalık dolma biber bunlar seçiliyor Ama tabii ki bir bamyadır  fasulye dir börülce dir bunların  seçimine  ben de karşıyım tanesi ufak olan mallardır Bu arada sebze meyve fiyatları da arefe gününün satış olarak sunulacak fiyatları da açıklamak istiyorum Arife günü olacak satış fiyatlarını açıklamak istiyorum; Domates 1 ile 2 TL arası, Çarliston biber 1 ile 1 buçuk TL arası, sivri biber 1 ile 2 TL arası, Ddolmalık Biber 1 ile 2 TL arası, Patlıcan 1 ile 1 buçuk TL arası,  Salatalık 1 ile 1 buçuk TL arası, Fasulye Boşnak Fasulye 4 ile 4 buçuk TL arası,  Kabak 1 TL, topak Ppatlıcan 1 buçuk ile 2 TL, Kiraz 3 ile 5 TL, Şeftali 2 ile 3 TL arası, arası, Kayısı 2 ile 4 TL arası, Muz 6 ile 8 TL arası, Karpuzun kilosu 75 kuruş ile 1 TL arası, Armut 4 ile 5 TL arası. Kesinlikle Fiyatlarımızda Ramazan Bayramıdır arife günüdür  diye  dolayısıyla artış sağlanmayacaktır?  diyen Güral sözlerine şöyle devam etti  ? Buradan marketlere giden tüketicilerimizede sesleniyorum,  biz orada seçiyoruz 3 tane alıyoruz beş tane alıyoruz diyaen arkadaşlarımız var   haberlerin altına yorum yapan arkadaşlarımızda var tabi onlarada sygı duyuyoruz.  Sorunlarını ve sıukıntılarını dile getiriyorlar buda çok güzel  zaten o yorumların altından bir şeyler çıkarıp çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Pazar yerinde sorun yaşayan bir tüketicimiz olduğunda Pazar yerlerinizin her girişinde  zabıta noktamız bulunmaktadır, oraya şikayetlerini bildirebilirler. Oda olarak bizlere bildirebilir yada facebook sayfasından bize ulaşabilirler. Sorun ve sıkıntı yaşadıklarında biz kesinlikle duyarsız kalmıyoruz . Çünkü biz manavlar ve pazarcılar esnaf odası olarak bi kendimizi yeniledik. Pazara gelen tükecilerimiz olmassa biz zaten olmayız pazara gelen tüketicilerimizin mağduriyeti  bizim mağduriyetimizdir, herkese hayırlı bayramllar diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK