Akhisar Demokrasi Platformu, Ankara´daki Terör Olayını Kınadı

Akhisar Demokrasi Platformu, 13 Mart 2016 Pazar günü akşamı Ankara Kızılay ??Güven Park´ta´´ ki terör olaylarını kınadı.


Siyaset 15.03.2016 09:24:17 353 0

Akhisar Demokrasi Platformu, Ankara´daki Terör Olayını Kınadı

Akhisar Demokrasi Platformu, 13 Mart 2016 Pazar günü akşamı Ankara Kızılay ??Güven Park´ta´´ ki terör olaylarını kınadı.

Platform adına kınama yapan topluluk dün akşam patlama saatinde Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Hükümet Konağı önünde toplanarak basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Hükümet konağı önünde toplanan topluluk adına Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar Şube Başkanı Günhan Bakırlıoğlu basın açıklamasını okudu.

Bakırlıoğlu yaptığı basın açıklamasında; ?5 katliam 177 ölüm 0 istifa, 5 haziran 2015 Diyarbakır 5 ölüm, 20 Temmuz 2015 Suruç 33 ölüm, 10 Ekim 2015 Ankara 100 ölüm, 12 Ocak Sultanahmet 10 ölüm, 17 Şubat Ankara 29 ölüm, 13 Mart 2016 saat 18.45 Ankara ? hepimizi vurdunuz, hepimizi öldürdünüz?

Ankara´nın kalbinde, güven park´ın yanında bulunan otobüs duraklarında patlattılar bombaları?38 yurttaşımızı kaybettik.15´i ağır olmak üzere 71 yurttaşımız da yaralı olarak kurtuldu yaşanan katliamdan.

Alçakça saldırının hedefinde bu sefer, evlerine gitmek için otobüs duraklarında bekleyen yurttaşlarımız, ekmek parası peşinde koşan emekçiler, yurtlarına dönmeye çalışan gençlerimiz, üniversiteye giriş sınavı heyecanını yaşayan çocuklarımız vardı.

ARTIK YETER. HÜKÜMET İSTİFA

Yaşanan katliamları sıradanlaştırmaya çalışan siyasi iktidar: yine aynı açıklamalar, güvenlik zirvesi toplantıları, basın yayın ve sosyal medya erişim yasakları, dosyalara gizlilik kararları ve ülkeyi uçuruma götüren politikalarla, yaşanan bu katliamı da geçiştirme çabası içerisindedir.

Türkiye´yi Suriye´de savaşa sokmak için her yolu deneyenler, bu amaçlarına tam olarak ulaşamamış olsalar bile bölgede yaşanan savaşı ülkemize taşımayı başarmışlardır.

Ülkemizi bu karanlığın ortasına sürükleyen AKP hamaset nutuklarla üzerindeki sorumluluğundan kurtulamaz.? Suriye´de ki istikrarsızlık bizi vuruyor? açıklaması yapan hükümet yetkilileri, Suriye´nin istikrarsızlaşmasının, parçalanmasının en önde gelen sorumlularından olduklarını unutmamalıdır.

Başkanlık rejimi dışında herhangi bir derdi ve çalışması olmayan hükümet derhal istifa etmeli, toplumun tüm kesimlerine güven verecek, toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekip alacak adımlar hızla atılmalıdır.

Akhisar´da lise eğitimini tamamlamış ve ODTÜ öğrencisiyken yaşanan katliamda hayatını kaybeden Berkay Baş´ın nezdinde tüm kaybettiklerimizi bir kez daha anıyor ve artık yeter diyoruz? dedi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK