?Akhisar Depreme Hazır Mı??

Manisa Akhisar ilçesinde son zamanlarda meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılar halkımızı korkutmaya devam ederken; bölgeyi etkileyen fay hattı hakkında bilinmesi gereken hususlar, bölge halkının dikkat etmesi gereken özel durumlar, binaların özellik


Gündem 5.10.2016 14:17:06 310 0

?Akhisar Depreme Hazır Mı??

Manisa Akhisar ilçesinde son zamanlarda meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılar halkımızı korkutmaya devam ederken; bölgeyi etkileyen fay hattı hakkında bilinmesi gereken hususlar, bölge halkının dikkat etmesi gereken özel durumlar, binaların özellikleri ve konunun yetkililerinin sorumlulukları bir panel ile masaya yatırılıyor.

12 Eylül´den bu yana meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan yüzlerce sarsıntı Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer´in girişimi ile konunun uzmanları tarafından Akhisar´da 8 Ekim´de düzenlenecek bir panel ile etraflıca değerlendirilecek.

 ?Akhisar Depreme Hazır mı?? konulu panel Akhisar Belediye Meclis Salonunda 8 Ekim Cumartesi saat 14.00´da CHP´li Milletvekili Biçer´in yanı sıra Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Tahir Öngür´ün katılımı ile gerçekleşecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı, Yerel ve Merkezi Yönetimlerin Sorumlulukları, Manisa´nın deprem geçmişi ve yeraltı özellikleri ile kamuoyunun bilgilendirilmesi ve etik esasları ise panelin konu başlıkları arasında yer alıyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ