AKHİSAR EĞİTİM BİR-SEN´DE KADIN KOMİSYONU YENİLENDİ

Akhisar Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman ERDEM ve Yönetim Kurulu üyeleri yeniden teşekkül eden Kadınlar Komisyonu üyeleri Sendika temsilcilik binasında toplandı.


Eğitim 3.08.2017 16:29:02 894 0

AKHİSAR EĞİTİM BİR-SEN´DE KADIN KOMİSYONU YENİLENDİ

Akhisar Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman ERDEM ve Yönetim Kurulu üyeleri yeniden teşekkül eden Kadınlar Komisyonu üyeleri Sendika temsilcilik binasında toplandı.Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail YALTURAK öncülüğünde yeniden teşekkül eden Eğitim Bir-Sen Bayan Komisyonu görev dağılımı yapıldı. Yapılan yeni görev dağılımının ardından Akhisar Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Süleyman ERDEM şunları vurguladı .

 ?Akhisarımızda eğitim çalışanlarımızın yoğun teveccühleri ile 690 üyemizle yetkiyi her geçen yıl perçinleyerek yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.Sendikamızın üyelerinin 430´u erkek üyelerimizden oluşurken,260´ı  bayan üyelerimizden oluşuyor.Tüm üyelerimize ve eğitim çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz.Görüldüğü gibi sendikalaşmada erkek üyelerimizde oransal olarak belirli bir seviye yakalanmış durumdayken, bayan üyelerinin bu konuda bazı çekincelerinin olduğunu görüyoruz .Daima en güzel sonuca ulaşmak isteyen Eğitimciler Birliği Akhisar Temsilciliği olarak bu durumda bayan üyelerimizin erkeklere göre sendikalaşmadaki oranlarını yetersiz görüyoruz. Bu durumu dengeleyerek devam etmek adına tüm bayan eğitim çalışanlarını da kapsayacak genişletilmiş, kapsayıcı bir Kadınlar Komisyonu kurmak istedik.Bu komisyonunda en güzel şekilde teşekkülü için sözün sahibi olan bayan  üyelerimize    sorarak komisyonu kurmanın faydalı olacağını düşündük. Sene sonunda Akhisarımızdaki  tüm okul ve kurumlarımıza yaptığımız ziyaretlerde    bayan üyelerimizle bu komisyonlarda kimleri görmek istediklerini ve kimlerin bu konuda istekli olduklarını sorduk.Yaptığımız görüşmelerde ortaya çıkan isimlere göre tüm kesimleri kapsayacak bir Kadın Komisyonu teşkilat yapısını ve görev dağılımını yapmak üzere bugün burada toplandık.Ailelerimizin olmazsa olmazı,çalışma hayatının içerisinde de önemli yeri olan bayan eğitim çalışanlarımızla daha fazla istişare içerisinde bulunmak, problemlerine daha fazla çözüm üretebilmek, iyi gününde kötü gününde yanında olabilmek,sosyal aktiviteleri arttırabilmek, toplumsal olaylarda farkındalıklarını arttırabilmek adına yeniden kurulan bu komisyonun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyoruz. Akhisar Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonun 3 yıldır başkanlığını  başarı ile yürüten Yırcalı Anaokulu Müdüresi Keziban KESKİN´e ve ekibine  ,sendikamızın kuruluşundan bu yana Bayan komisyonlarında görev alan tüm bayan eğitim çalışanlarına sendikamız adına bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyoruz.Bu arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde  Eğitim Bir-Sen´in yapacağı faaliyetlerde ve yürüyeceği hedeflerde destekli  olacaklarını bize bildirdiler. Yeniden oluşan Akhisar Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonumuzun Eğitim Bir-Sen´e yeni bir güç ve dinamizm katacağına inanıyoruz. Yeni Komisyonumuzun sendikamızın ilkeleri ve değerleri  doğrultusunda üzerine düşeni yapacağına eminiz. Yapılan görev dağılımı sonucunda Başkanlık görevi uygun görülen Gazi İlkokulu Ana Sınıfı öğretmeni  Eğitim Bir-Sen  Kadın Komisyonu Başkanımız Nuray URHAN ve ekibine çalışmalarınızda başarılar diliyoruz .Allah yar ve yardımcınız olsun.Eğitim Bir-Sen adına hayırlara vesile olsun.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ