Akhisar Eğitim-İş Sendikasından Semih ve Nuriye´ye Tam Destek !

Akhisar Eğitim-İş Sendikası bugün saat 14.30 da Semih ve Nuriye için basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Akhisar Chp İlçe Teşkilatı Eski Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu , sendika başkanı Ali İlhan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.


Eğitim 13.05.2017 16:54:11 808 0

Akhisar Eğitim-İş Sendikasından Semih ve Nuriye´ye Tam Destek !

Akhisar Eğitim-İş Sendikası bugün saat 14.30 da Semih ve Nuriye için basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Akhisar Chp İlçe Teşkilatı Eski Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu , sendika başkanı Ali İlhan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Akhisar Eğitim-İş örgütlenme sekreteri Turhan Kızılkaya sözlerini şu şekilde ifade etti: ?AKP iktidarı boyunca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e ve Cumhuriyet´in değerlerine hakaret etme alçaklığının, bir özgürlükmüş gibi kullanılması, son günlerde sıklaştı.

Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet´e, o Cumhuriyet´in tüm nimetlerinden yararlanırken hakaret etme hainliğinin bu kadar yaygınlaşmasında, şüphesiz ki siyasi duyarsızlığının payı büyüktür.

Bilindiği üzere son olarak TVNET denilen televizyon kanalında AKP´ye yakınlığıyla bilinen bir ?tarihçi ve Nur Cemaati " hocalarından" olduğu belirtilen bir meczup, Atamızın aziz hatırasına leke sürmeye çalışmıştır.

TVNET´te ?Derin Tarih? adlı programda konuşan, tarihçi olduğu iddia edilen Mustafa Armağan, programın adının hakkını vermiş, ve Atatürk´e hakaret etme konusunda yobazların ?derin? bir işbirliği içinde olduğunu ortaya koymuştur. Aynı programdaki iki diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt da bu terbiyesizliğe ortak olmuşlardır.

Tarihçilik adı altında Atatürk´ün manevi kızı ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İNAN hakkında asılsız ve çirkin yakıştırmalarda bulunan Armağan, eğer daha önceki densizliklerinde gereken yapılsaydı, bu rahatlığa ne o ne de benzerleri sahip olamayacaklardı.

Örneğin aynı zat, Rize´de Atatürk heykeli kaldırılmasını aynı programda ?Bu şan bize yeter? diye yorumlayan konuğunu onaylamıştı.

Manidar şekilde yakın bir zamanda bir başka alçaklığa daha şahit olduk. Nur Cemaati´nin ?Okuyucular? kolunun´ hocalarından Hasan Akar denilen yobaz, internete düşen bir videoda Mustafa Kemal Atatürk´e ve annesi Zübeyde Hanım´a hakaret etti.

Eğitim İş olarak cevap değil, ceza hak eden bu alçaklıkların son günlerde sıklaşmasının arkasındaki karanlığı görüyoruz.

Laiklik ile, bilim ile, aydınlanma ile, çağdaşlık ile dertleri olan bu insanlar, şüphesiz ki bu densizliklerine cesareti, laik eğitimi ortadan kaldırma gayretindeki iktidardan alıyorlar.

Eğitim İş olarak uyarıyoruz: Sakın Mustafa Kemal Atatürk´e hakaretler eden densizlere göstermelik cezalar vererek, yeni alçaklıklara zemin hazırlamak gibi bir hata yapılmasın! Unutulmasın ki: Bu Cumhuriyet, Atamızın aziz hatırası sahipsiz değildir. Bu yalanlar, gerçeğin parlaklığında yok olacaktır.

Kamuoyuna da çağrımızdır: Sessiz kalmayalım! Bu örgütlü saldırıya, toplu yalanlara karşı birlikte tepki göstermek, ?Gerçeği söylemekten asla ve hiçbir koşulda korkmayınız? diyen Atamıza ve onun arkadaşlarına borcumuzdur.

EĞİTİM-İŞ olarak; bu gerçekler ışığında dinlenmemek üzere çıktığımız bu yolda, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, demokratik, ulusalcı, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz, bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yaşasın Eğitim-İş, Yaşasın Cumhuriyet , Yaşasın Mustafa Kemaller!...?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ