Akhisar Gençlik Merkezi Halk Oyunları Kursu Başladı

Akhisar Halk Eğitim Merkezi´nin, Akhisar Gençlik Merkezi öğrencilerine açmış olduğu halk oyunları kursu başladı.


Gündem 18.11.2016 14:51:26 353 0

Akhisar Gençlik Merkezi Halk Oyunları Kursu Başladı

Akhisar Halk Eğitim Merkezi´nin, Akhisar Gençlik Merkezi öğrencilerine açmış olduğu halk oyunları kursu başladı.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi halk oyunları antrenörlerinden Samet Gögen´in önderliğinde açılan halk oyunları kursunda, Manisa yöresine ait zeybek oyunları öğretiliyor. Akhisar Gençlik ve Spor Müdürü aynı zamanda da Akhisar Gençlik Merkezi Müdürü olan Dilek Yılmaz ve Gençlik Merkezi Lideri Bilal Lenk, halk oyunları çalışmasını ziyaret etti.

Akhisar Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Akhisar Gençlik Spor Müdürü Dilek Yılmaz; ?Biz gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için birçok etkinlik düzenlerken aynı zamanda da gelişimlerine fayda sağlayacak çalışmalarda da bulunuyoruz. Halk oyunlarımız kültürümüzün olmazsa olmazlarındandır. Birçoğumuz yöresel oyunlarımızı muhakkak izlemişizdir; ama oynamasını bilmiyoruz. Bizler Akhisar Halk Eğitim Merkezimizin destekleri ile sizlere bu tür bir kurs açmak istedik. Sizlerden de yoğun bir talep doğrultusunda bu tür güzel bir çalışmaya imza attık. Umarım kurs sonunda güzel bir gösterimiz ile de almış olduğunuz eğitimi taçlandırırsınız. Bize destek veren Halk Eğitim Merkezimize ve Samet Hocamıza teşekkür ederiz? dedi.

Akhisar Gençlik Merkezi Liderlerinden Bilal Lenk, Gençlik Merkezinin faaliyetleri ve planlanan organizasyonları hakkında bilgi verdi. Gençlik Spor Bakanlığının desteklediği ve düzenlediği projeler hakkında sunum yapan Lenk, tüm gençlerin faaliyetlerinden yararlanması için Gençlik Merkezine davet etti.

Pazartesi ve Çarşamba akşamları Ülkü Ortaokulu´nda yapılan halk oyunları çalışmasına farklı liselerden gelen yaklaşık 50 öğrenciyle çalışmalarının devam ettiğini dile getiren kurs eğitmeni Samet Gögen, ziyaretlerinden ötürü Akhisar Gençlik ve Spor Müdürü Dilek Yılmaz ve Gençlik Lideri Bilal Lenk´e teşekkürlerini iletti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ