Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ? yarım kalmış eğitimleri tamamlama? projesi

Hayat boyu öğrenme kapsamında uygulamaya konulacak proje ile eğitimi yarım kalmış ve eğitimlerini nasıl tamamlayacağını bilmeyen kişilere açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi ile eğitimlerini tamamlama ve kurs imkânı veriliyor.


Eğitim 28.08.2015 09:57:18 308 0

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ? yarım kalmış eğitimleri tamamlama?  projesi

Ben bu işi yapacağım ama okuldan ayrılalı çok oldu dersleri yapamam? diyenlere halk eğitim merkezi koordinesinde akşamları veya hafta sonları açık öğretim derslerine destek kursları açılacak. İlkokul mezunu ise ortaokul eğitiminin, ortaokul mezunu ise lise eğitiminin veya ortaokul ve lisenin herhangi bir sınıfından terk ise mevcut okulu bitirme ve üst öğrenime devam edebilme imkânının halka duyurulması ve ilgili vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi öncelikle sağlanacak.

Bu kapsamda mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve okul müdürleri ile toplantılar yapılıp, eğitimi yarım kalmış insanların tespit edilip açık öğretime kayıt olmaları ve kurslara gitmeleri noktasında teşvik çalışmaları yapılacak.

Hayat boyu öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, yapılan araştırmalarda bu şekilde eğitimi yarım kalmış çok sayıda vatandaşın olduğunu özellikle bayanların sayısının fazla olduğunu düşündüklerini, Bu proje ile sadece yarım kalmış eğitimlerin tamamlanması değil bu içerikteki kişilere üst öğrenime devam, açık öğretim fakültesi ile önlisans ve lisans mezunu olup eğitim oranlarının da yükseltilmesi hedeflenmektedir. Böylece birkaç yıl sonra Akhisar´ımızda Lise, Önlisans ve Lisans mezunu oranlarının artacağını düşünüyoruz. Talepler geldiği sürece ilgili derslerden kursların açılacağını ve bu şekilde olan vatandaşlarımızın 2 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlayacak olan açık öğretim lisesine kayıt olmaları gerektiğini, açık ortaokul kayıtlarının ise 17 Ağustos 2015 tarihinden itibaren başladığını söyledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ