Akhisar Kadın Meclisi´nden Teşekkür

Akhisar Şehit Necdi Şentürk Parkı içeresinde düzenlenen yöresel ürünlerin satıldığı festivalde bulunan Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi´nin ?Beni öldüresiye sevme? sloganıyla açtıkları stant ziyaretçi akınına uğradı.


Gündem 21.01.2016 10:32:24 401 0

Akhisar Kadın Meclisi´nden Teşekkür

Kadın Meclisi Başkanı Pınar Güney, açıklamasında standı açma sebeplerinden birincisinin Akhisar Kadın Meclisi olarak 2016 yılı boyunca kullanılacak bu slogan ile Akhisar´a bir sığınma evi ya da kadın konuk evi ihtiyacına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Güney, açıklamasında ?Sokak ortasında eşleri tarafından infaz edilen kadınlar görmek istemiyoruz. Bu içler acısı durum gerekli bütün kurum ve siyasilerin sorumluluğundadır. Belediye meclisine sunduğumuz dilekçe ile 2yıl içinde ki taciz, tehdit ve tedbir davalarının tümünü istatistiki olarak ayrıntılanırdık bunun sonucu olarak ortaya çıkan kadın sığınma evini Akhisar kadını adına talep ediyoruz. Eşlerini infaz edip adına sevgi diyebilen ve hukuk önünde sevgi indirimi almaları için bütün davalarda gönüllü avukat arkadaşlarımız davalara müdahil olup kadın meclisi olarak baskı unsuru oluşturmak istiyoruz. Festival boyunca kadın cinayetlerini durdurmak ve dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturma çabası çok başarı gösterdi bütün destekçilerimize, ziyaretçilerimize, siz şahsım ve yönetim kurulum adına bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürme gayretimiz devam edecektir. ?Bizleri ölesiye sevebilirsiniz ama öldüresiye sevmeyin´ diyoruz. Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadın öldürüyor buna son veren gelin el verin bizler olalım. Ayrıca biz kadın meclisi olarak baktık ki hiçte yalnız değilmişiz. 9 kişilik bir bayan gücüyle binlerce kişiye ulaşan güç kitlesi oluşturmaya başardık. Yağmur, soğuk demeden ziyarette bulunup destek olmaları başta beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı çok mutlu etti. Standımıza Akhisar ?da ki sivil toplum örgütü başkanları, dernekler, daire müdürleri,  oda başkanları, siyasi parti başkanları ve kadın kolları, meclis üyeleri, basın mensubu arkadaşlarımıza çok sayıda Akhisar halkı ve bizleri destekleyen dostlarımıza teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ