AKHİSAR KÜLTÜR BULUŞMASINDA BİTLİSLER GÖLET ALANINDA BULUŞTU

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı düzenlenen ?Kültür Buluşması? nın dördüncü gününde Bitlisliler gecesi yaşandı.


Kültür/Sanat 13.09.2018 14:58:36 853 0

AKHİSAR KÜLTÜR BULUŞMASINDA BİTLİSLER GÖLET ALANINDA BULUŞTU

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar´da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin katılımı düzenlenen ?Kültür Buluşması? nın dördüncü gününde Bitlisliler gecesi yaşandı.

Akhisar Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin organize ettiği gece Akhisar Belediyesi Gölet alanında dün gece saat 21.00´de başladı. Gece Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Bitlisliler Derneği Başkanı Osman Barlık, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın, MHP Akhisar İlçe Başkan Vekili Halil Öksüz, Manisa Bitlisliler Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, ilçe Bitlisliler dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar´da bulunan Bitlisler ve halkın katılımı ile başladı.

Bitlisler gecesinde ilk olarak Bitlis yöresine ait halk oyunları sahne aldı. Ardından sahne alan Kemal Yılmaz Türküleri ve çeşitli ezgileri ile geceye katılanlara unutulmaz bir zaman yaşattı. Gecenin sonunda ise Bitlisliler Derneği Başkanı Osman Barlık katılımcı sanatçılara ve Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya plaket takdim ederek katılan tüm Bitlislilere teşekkür etti.

Gecede konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisarlıları selamlamasının ardından, ?Buradaki bu tablo bizim hep birlikte nasıl Akhisarlı nasıl Türkiye olduğumuzu gösteren bir tablodur. Allah hepinizden razı olsun. Bitlisli kardeşlerim ve bütün Akhisarlılar, hiçbir kimseyi ayırmadan söylüyorum ancak Bitlisli kardeşlerim için bir şey söyleyeceğim. Bizler ne zaman Bitlisli kardeşlerimizin yanına gitsek siyasi bir ayrım yapmadan hemşehrilerimiz bizleri bağırlarına basıyorlar. Büyük bir nezaket ve zarafetle karşılıyorlar. Bu anlamda sizlere  çok teşekkür etmek istiyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yine bütün Akhisarlılar gibi Bitlisliler de oradaydılar ve 27 gün boyunca tuttuğumuz nöbette eksiklik olmasın diye isimlerini vermiyorum, o arkadaşlarımız hiç yanımızdan ayrılmadılar. Omuz omuza hep birlikte nöbet tuttuk. Ülkemize, vatanımıza sahip çıktık, o açıdan da bu kardeşlerime buradan Allah razı olsun diyorum? dedi.

8 Eylül´de başlayan Hemşehri Dernekleri Kültür Buluşması 16 Eylül gününe kadar sürecek. Öte yandan diğer gecelerin programı ise şöyle;
13 Eylül 2018 Perşembe günü Bayburtlular gecesi kapsamında Bayburtlular Derneği Folklor Ekibi, Saniye Can ve Devran sahne alacak.
14 Eylül 2018 Cuma günü Balkan Göçmenleri gecesi kapsamında Murat Balkan, Ekrem ve Erşan ikilisi, Orkestra Serkan, Rumeli Folklor Ekibi sahne alacak.
15 Eylül 2018 Cumartesi günü ise Gördesliler gecesinde Bahadır Efe, Adem Ertaş, Gördes Folklor ekibi, Bizim kızlar grubu, Doğukan Doru ve Burak Hosaf ve Gördes´in Efeleri sahne alacak.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ