Akhisar Meclisi Saygı Duruşu ile Başladı

Akhisar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. Toplam 3 gündem maddesinin bulunduğu meclis yarım saat sürdü.


Gündem 3.09.2015 21:25:52 302 0

Akhisar Meclisi Saygı Duruşu ile Başladı

Akhisar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. Toplam 3 gündem maddesinin bulunduğu meclis yarım saat sürdü. Belediye Başkanı Salih Hızlı´nın meclisi açmasının ardından söz alan MHP Grup Sözcüsü Arif Oruntaş meclise teklif sunarak ?7 Haziran sonrası azgın PKK çeşitli illerimizde saldırılar yapmaktadır. Bu nedenle vatan ve bayrak uğruna canını feda eden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı dileriz. Bu vesile ile grup olarak, şehitlerimizi saygı ve minnetle yad etmek için, meclisimizi bir dakikalık saygı duruşuna davet etmenizi talep ediyoruz? dedi. Bunun üzerine meclis başkanı Salih Hızlı, oylamaya sunmadan talebi kabul etti ve meclis bir dakikalık şehitlere saygı duruşu ile başladı.

Gündemin ilk maddesini okuyan Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Girgin adına Müdür Yardımcısı Ercan Önbaş Akhisar Belediyesi 2016 yılı performans programını sundu ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Gelir Müdürü Bekir Koyun 6360 sayılı kanunla tüzel kişiliği sona eren ve Akhisar Belediyesine devredilen muhtelif gayrimenkullerin satışı için encümen yetki verilmesi konusunda sunum yaptı. CHP Grubu Yetki konusu öncesi tüm satışların komisyonun belirleyeceği takdir komisyonunda belirlenmesi için teklif sundu ve teklif oy birliği ile kabul edildi. İmar evrakları ardından teklifler okundu.

İlk olarak CHP Belediye Meclis Grubu üyeleri Lütfi Akdağ, Hikmet Çağan, Caner Yılmaz, Hamdi Kumova ve Aydın Coşkun engelliler için kullanmakta oldukları tekerlekli sandalyelerin şerj edilebilmesi için Akhisar´ın belli noktalarına şarj birim istasyonu kurulması teklifinde bulundu ve teklif oy birliği ile kabul edilerek komisyona havale edildi. İkinci olarak ise MHP Grubu adına Arif Oruntaş 6360 sayılı kanunla tüzel kişiliği sona eren ve belediyeye devredilen muhtelif gayrimenkullerin satışı için talep verilmesi öncesi, Akhisar Belediyesinin resmi kurum ve kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişilere olan tüm alacak ve borçlarının tarafına bildirilmesini istedi. Konu ile ilgili Meclis Başkanı Salih Hızlı yazılı cevabın tüm meclise sunulacağını kaydetti. Mazereti nedeniyle meclise gelemeyen meclis üyelerinin mazeretlerinin oy birliği ile kabul edilmesi ardından meclis sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ