AKHİSAR TARİHİNİ AYAĞA KALDIRAN İMZALAR ATILDI

Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği şehir merkezinde bulunan Thyateira (Tepe Mezarı) antik alanında kazı çalışmaları 2011 yılından buyana devam ediyor.


Gündem 12.09.2018 14:00:13 772 0

AKHİSAR TARİHİNİ AYAĞA KALDIRAN İMZALAR ATILDI

Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği şehir merkezinde bulunan Thyateira (Tepe Mezarı) antik alanında kazı çalışmaları 2011 yılından buyana devam ediyor. Bu projenin ikinci ayağı ise bugün atılan imzaların ardından hayata geçiyor. Akhisar tepe mezarında bulunan yaklaşık 70 metrelik kısmının ayağa kaldırılması projesi imza töreni Akhisar Belediyesi Encümen Salonu´nda düzenlendi.

Thyateira antik yol sütunları restorasyon uygulaması ve antik alanın ziyaret merkezine dönüştürülmesi uygulama işi ile yapılan ihale 1 yıl içinde tamamlanması öngörülürken ihale bedeli ise 1 milyon 169 bin 56 TL olduğu bildirildi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı: bu proje çok değerli ve anlamlıdır

İnanç turizmi açısında Akhisar´ın çok önemli bir noktada olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?Biz bu zincire yeni bir önemli halka oluşturuyoruz ve bizim burada yapmış olduğumuz çalışma bu inanç turizmini zenginleştiriyor. Biz burada Akhisar tarihini ve kültürünü önemsediğimiz kadar aynı zamanda da Akhisar turizmini de geliştirmeye çalışıyoruz. Kazımız devam ettikçe ki kazı prodüksiyonumuz oldukça geniş. Thyateira alanı, ileri de kaymakamlık ve vergi dairesini kapsaması ile birlikte şuanda kazı çalışmasının devam ettiği eski hastane alanı bittiğinde buradaki arkeolojik alanımız çok daha da genişleyecek ve Akhisar bu bağlamda çok daha zenginleşecektir. Zaman içerisinde burada Akhisarlılar daha fazla yarar bulacaktır. Dolayısıyla bu yapmış olduğumuz çalışma bu anlamda çok değerli. Bu projemiz Akhisar´ımıza hayırlı olsun? dedi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Budak: ?Diğer belediyeler örnek almalıdır?

Akhisar Belediyesi´nin hayata geçireceği bu projenin diğer tüm belediyelerce örnek alınması gerektiğinin altını çizen Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Budak, ?bu şekilde kültür varlıkları olan diğer belediyelere de örnek olacak bir çalışmayı yıllardır Akhisar Belediyesi sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu gibi çalışmalara muhakkak destek veriyor ama yerelde bunun desteklenmesi bir belediyenin buna sahip çıkması benimsemesi bu işlerin devam etmesi için hayat bulması için çok önemli. Bu açıdan Akhisar yurt dışındaki tanıtımlar, yurt dışındaki yaptığı faaliyetler ve yurt içinde gerçekleştirmiş olduğu desteklerle hem kazı çalışmalarına hem Akhisar´ın kültür ve turizmine destek olurken aynı zamanda Manisa´nın ve Türkiye´nin de bu anlamdaki kültürel varlığını ayağa kaldırılmasına destekte bulunuyor. Diğer belediyeler de imkanları dahilinde bu gibi çalışmalara kapı açmalı ve destek olmalıdır? dedi.

İma töreni Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Latif Çakmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Budak, Kazı Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Engin Akdeniz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Belgin Dokucu, Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Fatih Baybatur, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ve basın mensupları katıldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ