Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Gürel, Asılsız ve çirkinHaberleri Kınadı

Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Gürel, Asılsız ve çirkinHaberleri Kınad


Siyaset 24.11.2013 14:05:51 2466 0

Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Gürel, Asılsız ve çirkinHaberleri Kınadı

Değerli Cumhuriyet Halk Partili yöneticilerim, partililerim ve saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarım,

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde adayımızın kim olacağı yönünde, Akhisar’da kamuoyunun tüm dikkatinin seçim kazanma şansı çok yüksek olan partimizin üzerinde olduğunun bilincindeyiz.

Bizler de, Akhisar kamuoyu gibi sabırla ve dikkatle bu sürecin en sağlıklı şekilde sonlanmasını bekliyoruz.

Bundan 21 ay önce Akhisar Belediye Başkanlığı’na talip olacağımızı ne örgütümüzden, ne de milletimizden saklamadan yola çıkmıştık. Adilane ve hakkaniyetle olduğu sürece, ister kamuoyu yoklaması olsun, ister ön seçim olsun her türlü yönteme hazır olduğumuzu ifade etmiştik.

O gün ne söylediysek bugün de onu söylüyoruz.

Akhisar’ da geçtiğimiz günlerde partimiz yetkili organlarının takdiri ile yüz yüze anket yöntemi kullanılarak  bir kamuoyu yoklaması gerçekleştirilmiştir.

Bu günlerde bu anket sonuçlarının Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilmesini beklemekteyiz.

Çeşitli nedenlerle Akhisar için aday belirleme sürecinin uzamasının da etkisiyle son günlerde aslı olmayan iddiaların internet ve bir kısım basın yolu ile paylaşıldığını üzüntü ile izlemekteyiz.

Bu tür asılsız iddiaların en ciddi olanını bugün maalesef akhisarpress.com isimli internet sitesi haber olarak yayınlamıştır.

Söz konusu haber sitesinin yayınladığı haberde şahsımın Akhisar’da anketi yapan firmanın anketörlerine para teklif ettiğim gibi çok çirkin bir iddia ortaya atılmıştır. Bununla da yetinilmemiş sözüm ona ‘basın danışmanımdan’ alınan bilgiye göre de bu konu’da Genel Başkan Yardımcılarımıza savunma yaptığım gibi asılsız bir bilgi de ortaya atılmıştır.

Değerli Arkadaşlarım,

 

Bu haberi yapanlar haberin kaynağını göstermelidirler. O kaynak da anketörlere ahlaksız bir teklifte bulunduğum konusunda bize hukuki delil niteliği taşıyan bir belgeyi sunarsa hiç tereddüt etmeden gereğini yapar, adaylık yarışından çekilir ve partimden istifa ederim.

Ama gösterememeleri ve kanıtlayamamaları halinde de aynı hassasiyeti onlardan bekler, onları örgütümün ve milletimin takdirine havale ederek  hukuki haklarımı sonuna kadar kullanırım.

Ayrıca zaman zaman her aday adayı gibi, süreç ile ilgili görüşmeler için genel merkeze giderim. Son gidişimde de aday belirleme komisyonundaki  Sayın Genel Başkan Yardımcılarımızı ziyaret ederek süreç ile ilgili değerlendirmelerini almışımdır. Asla bu konu hakkında ifade vermeye ya da savunma yapmaya çağırılmam söz konusu değildir.

Bütün bu dedikoduların, iftira kampanyalarının başlatılmasının nedenini çok iyi biliyoruz. Bütün çaba Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar teşkilatı içerisinde karışıklık varmış izlenimi yaratmak ve karışıklık çıkarıp bu şansı yok etmek istemekten kaynaklanmaktadır.

Bu çaba Cumhuriyet Halk Partisini Akhisar’da içeriden ve dışarıdan müdahalelerle parçalamaya çalışma çabasıdır.

Biz bu oyunları çok iyi biliyoruz.

O yüzden 9 Haziran 2013 günü aday adaylığımı burada açıklarken söylediğim gibi ; ‘Bir köşede ellerini ovuştrup bizim kavga etmemizi bekleyenler varsa ellerini boşuna ovuşturmasınlar. Biz bu seçimi kazanacağız.’ Bu gün burada tekrar aynı sözleri tekrar ediyor ve diyorum ki; ‘Biz bu oyuna gelmeyiz! Kimse boşuna uğraşmasın!