Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; Basın Mensupları İle Buluştu

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisarlı ulusal ve yerel basın mensupları ile her ay yaptığı olağan toplantısını Hüsnü Kahraman Gölet Alanında yaptı. Her ay olağan olarak düzenlenen toplantıya Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıla


Gündem 17.06.2014 15:52:48 2052 0

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; Basın Mensupları İle Buluştu

Sabah kahvaltısında basın mensupları ile buluşan Başkan Salih Hızlı seçim sürecinin sona ermesinin ardından üçüncü dönemi değerlendirdi. Büyükşehir Yasası kapsamında yapılan değişiklik sürecinin Eylül ayına kadar sürecini işaret eden Başkan Salih Hızlı bu zaman zarfı içerisinde üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerinin altını çizdi.

 Başkan Hızlı yaptığı konuşmada şunlara yer verdi; “Büyükşehir ile hizmet ayrımındayız. Akhisar’da bir çok alt yapı çalışmalarını bitirmiş bir şekilde Büyükşehir’e devrediyoruz. Yapı olarak hizmetlerimizi de Büyükşehir’e devir ettiğimizden hiçbir sıkıntı yaşamayacaktır. Burada kimin hizmet verdiği önemli değil önemli olan Akhisarlıların hak ettiği hizmeti almasıdır. İnşallah halkımız bir mağduriyet yaşamadan geçiş süreci gerçekleşecektir.

 Stadyum inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu süreç seçim sırasında spekülasyon yapılmıştı ancak biz bunlara aldırmadan işimize baktık. Bunun yanında Gençlik Merkezimiz, Üniversite inşaatımız devam ediyor, bununla birlikte Bin kişilik yurt yapımına başlanacak. Hayvan Pazarı yeni yeri tamamlandı ve hizmete başlayacak.

 Kentsel dönüşüm başladı bu süreci en iyi şekilde sürdürmek istiyoruz. Bu zor süreç için ön bir mülakat gerekiyor ve tüm siyasi partilerin de katkıları ile kentsel dönüşüm halledildiğinde şehrin önemli bir sorununu çözmüş olacağız.

 Organize Sanayi bölgesinde çalışmalar hızla devam ediyor, burada tüm parseller satıldı. Alacağımız talepler doğrultusunda genişleme sürecektir. Zeytin İhtisas Organize Sanayi bölgesi ile ilgili çalışmalar da son süreçleri devam ediyor. Çok yakın zamanda hızlı adımla atılacaktır.

 Bizler AK Parti grubu olarak da Büyükşehir de hizmetlere destek vermek için çalışıyoruz. Çevre Hizmet Birliğimiz var bu da ülkemizdeki en iyi birlik içerisindedir. Yeni yasa ile birlikte bu birlik de Büyükşehir’e geçmiştir. Katı atıkların toplanması belediyemize ait bertaraf edilmesi ise Büyükşehir’e aittir. Sil baştan dönmemek için bu birlik içerisindeki yapılanma sonucunda Çevre Birliği hizmetleri sürecektir. Soma, Gördes ve Akhisar çevresinde yaklaşık bu birlik 350 Bin kişiye hizmet verecektir.

 Akhisar’ımızın hızlı bir şekilde hizmet alması bizler için en önemli bir konudur. 86 köy, 9 mahalle ve 14 mahallemizi bir bütün olarak hizmet vermeyi planlıyoruz. Vereceğimiz hizmeti en iyi noktalarda vermek için çalışıyoruz.

 Zorunluluk olmadıkça bizlere ait olan hizmetleri sürdürmek istiyoruz. Ancak kanun gereği Büyükşehir’e geçecek olan hizmetler noktasında yapacak bir şeyimiz yok” dedi.

 

86 köy ve 9 beldenin Akhisar Belediyesi’ne bağlanması bir mağduriyet getirdi mi sorusuna yanıt veren Başkan Hızlı; “yeni durumlar ile ilgili sorumluluklar artıyor, ancak meselelere nasıl baktığımız önemlidir. Bizler sorunları çözmek ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için buradayız. Meselelere pozitif bakmak bizim işimizdir. Ortaya çıkan sorunlar düzenlenebilir. Bu durumun genel anlamlar olumlu olduğunu düşünüyorum. Olumsuzlukları dahi olumlu hale getirebiliriz. Burada fiziki anlamda bir zorluk var ama bizlere de hizmet etme fırsatı doğmuştur. Çok ciddi bir insan potansiyelimiz var, buralardaki potansiyele katkı sağlayıp insanları teknoloji ve bilimsel bazı metotlarla buluşturabilirsek daha verimli hale getirebiliriz. Bu geçiş sürecini kaygısız atlatmamız lazım” dedi.

 Akhisar Belediyesi bünyesinde bulunan İtfaiye, Hayvan Pazarı, içme suyu, garaj, kanalizasyon, arıtma gibi hizmetlerin şuanda Büyükşehir hizmetine geçtiğini dile getiren Başkan Salih Hızlı, Büyükşehir ile ilgili bir özel sorun yaşamadıklarını belirtti.

 Toplantı sonrası Belediye Başkanı Salih Hızlı basın mensupları eşliğinde yenilenen Atatürk Parkı, yeni inşaa edilen Mahalle Konağı ve Gençlik Merkezi ile Çağlak Rekreasyon alanını ziyaret ederek buradaki yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.