Akhisar Belediyespor, Evine Döndü

Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren Akhisar Belediyespor, 24 Ocak Cumartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadında saat 19.00`da konuk edeceği Eskişehirspor maçı hazırlıklarına Yılmaz Atabarut Tesislerinde başladı.


Spor 20.01.2015 20:56:24 2051 0

Akhisar Belediyespor, Evine Döndü

Antalya kampı sona eren ve Akhisar`a dönen yeşil-siyahlılar, tesislerde topbaşı yaparak, teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde çalışmalarına başladı.

Son derece neşeli geçen antremanda basın mensuplarına değerlendirmede bulunan teknik direktör Carlos, eve dönmenin güzel olduğunu belirterek, kendi tesislerinde yapılan çalışmaların işin aslını oluşturduğunu kaydetti.

Gazetecilerin takıma yeni transfer olup olmayacağı şeklindeki soru üzerine Carlos, "Benim tek isteğim, herhangi bir dedikodu çıkarsa fulbolcu gelecek, gidecek şeklinde, bunların en iyi açıklamasını ben yaparım size, siz başkalarının laflarını bana taşımayın. Tabi önümüzde kısa bir dönem daha var. Transfer sezonu daha bitmedi. Çalışmalarımız var, yabancı veya yerli futbolcu da olabilir. Önümüze birkaç futbolcu getireceğiz, bunu da zaman gösterecek" şeklinde cevapladı.

Takım kadrosunu 3 kaleci dahil toplam 26 kişiden oluşturmayı hedeflediğini belirten Carlos, "ilk olarak tek maça hedefleniyorum ama genel 5-6 maçlık periyotta kaç puan toplayabilirim onun planını yapıyorum. Akhisar`ın 11. sırada olması tabi istenilen bir pozisyon değil, onun için önümüzdeki maça odaklanıp oradan puan alıp ondan sonraki maçları düşünmem gerekiyor" diye konuştu.

Akhisar`da basına kapısının her zaman açık olduğunu vurgulayan Carlos, "Kapımız açık, istediğiniz zaman gelebilirsiniz, herhangi bir sorunuz olur, gelin, sorun bize, benim taraftarla ve medya ile aram hep iyi olacak. Sizde tesislerimize hoşgeldiniz" dedi.

Takımın çalışmasını izlemeye gelen Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, gazetecilere yaptığı açıklada ilk yarıda isabetli çıkmayan bazı transferlerin gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bunu herkes bildiği gibi bizde biliyoruz. Yeni hocamızlı da onun da istediği mevkilerde oyuncu aradık. Bugün 3. yabancı oyuncumuzla sözleşme imzaladık. İnşallah ilk önce kendileri, sonra kulüplerine faydalı olurlar. Yerli futbolcu anlamında da 4 oyuncu transferi gerçekleştirdik. Ayın 2`sine kadar transfer sezonu devam edecek, bizim kulübümüze ve şartlarımıza uygun bir oyuncu daha denk gelirse onu da alıp, lige başlayacağız" dedi.

Teknik direktör Roberto Carlos ile yaklaşık 1 ay önce İstanbul`da düzenlenen ödül töreninde karşılaştıklarını belirten Eryüksel, o dönem Sivassapor`un hocası olduğunu ancak 2 hafta sonra ayrılma kararı aldığını hatırlattı. 

Roberto Carlos`u B planı olarak gördüklerini belirten Eryüksel, teknik direktör arayışları içerisinde oldukları dönem kendisine ulaşarak teklif sunduklarını ve kalitesi, futbol zekası tartışılmaz hocanın da takımı ve taraftarı inceleyerek 1,5 yıllık opsiyonlu anlaştıklarını söyledi.

Eskişehirspor maçının çok önemli bir maç olduğunu belirten Eryüksel, "Ama hiçbir şeyin sonu değil, hiçbir şeyin de başlangıcı değil. Ama sonuçta rakibimiz. O maçtan hayırlı snuçla ayrılacağımızı düşünüyoruz. İçeride üst üste maçlarımız var. Yeni bir takımız aslında, devre arası 3 haftaydı, biz bir iki hafta içerisinde nocamızla beraber maksimum performansa ve uyuma sahip oluruz inşallah ve başarılar arka arkaya gelir.

Takım ilk olarak kondisyon çalışması yaptı, ardından dar alanda pas çalışması ve yarı sahada çift kale taktik ile antreman devam etti.