Akhisar İtfaiyesice Okullarda Tatbikatlar Yapıldı

Akhisar İtfaiyesice Okullarda Tatbikatlar Yapıldı


Gündem 15.03.2014 13:08:32 2649 0

Akhisar İtfaiyesice Okullarda Tatbikatlar Yapıldı

Sivil Savunma Haftası nedeniyle, Akhisar İtfaiye müdürlüğünce 13 okulda görevli öğrenciler ve tüm personelin katılımı ile okulda Deprem Tatbikatı yapıldı.

Okullarda deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ve bina tahliyesinin yapılmasıyla ilgili bilgileri Akhisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Yıldız, İtfaiye amiri Mustafa Gül ve itfaiye personeli tarafından tatbiki yapılarak anlatıldı.

Akhisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Yıldız “okullarımızda deprem öncesi, deprem esnası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler, bina tahliyesi, bunların projelendirilmesi, toplanma bölgelerinin tespiti, yangın bilgisi, nedenleri, alınması gerekli önlemler, yangın esnasında davranış tarzı, yangın ihbarı verilmesi, İtfaiye araçlarına öncelik tanınması, binada kurtarma işlemlerinin yapılması, yangın söndürme cihazlarının kullanılması ve dikkat edilmesi, bina tahliyesi, kurtarma, ilkyardım ve yangın tatbikatı gerekli kuralları uygulamalı olarak yaparak öğrencilerimizi bilgilendirdik. Okullarımızda yangın çeşitleri, yangın başlangıcı, yangın nedir nasıl çıkar bunları hem slayt hem de uygulamalı olarak anlattık. İtfaiye olarak vatandaşımızı bilgilendirmek adına isteyen her kurum ve kuruluşa biz tatbikat vererek hizmet veriyoruz vermeye de devam edeceğiz” dedi.