Akhisar Kent Konseyi Gençlik Meclisinin Temelleri Atıldı

Kent Konseyi bünyesinde kurulacak olan Gençlik Meclisi'nin ilk temelleri atıldı.


Gündem 9.10.2014 13:37:05 1053 0

Akhisar Kent Konseyi Gençlik Meclisinin Temelleri Atıldı

Akhisar Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman önderliğinde Genel Sekreter Nadir Güven ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akkuyu’nun katılımı ile gerçekleşen Gençlik Meclisinin ilk toplantısına gençler büyük ilgi gösterdi.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda ilk olarak Konsey Başkanı Hüsnü Kahraman Gençlik Meclisinin yapısı hakkına bilgiler aktardı. Gençlik Meclisinin işlevleri ve yapısı hakkında bilgiler aktaran Konsey Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akkuyu ise gençlere öncülük yapmak istediklerini dile getirerek tüm sivil toplum örgütlerinden muhakkak temsilci olmasının altını çizdi.

Gençlik Meclisi’nin kentte yaşayan gençlerin sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkarak, çözüm önerileri ve projeler üretilmesi, bu önerilerin ve projelerin gerçekleştirilmesine katılma, katkıda bulunma ve sorumluluk üstlenilmesi gibi çok yönlü ve geniş kapsamlı hedefleri bulunan bir platform olduğunu belirten Genel Sekreter Nadir Güven kısaca bilgiler aktardı.

Gençlik Meclisinin ilk toplantısında Divan Kurulu seçimi yapıldı ve 6 aday çıktı. Yapılan seçim sonucunda Hakan Dikilikaya 89, Onur Şafak 68, Ümmühan Şafak 66, Bülent Aslantaş 46, Duygu Akkılıç 20 ve Mehmet Ali Şenyiğit ise 33 oy aldı. Divan Başkanı Hakan Dikilikaya, yardımcıları ise Onur Şafak ve Ümmühan Şafak seçildi.

Seçimin ardından ise Gençlik Meclisi çalışma yönergesi oluşumu için temsilci seçimleri yapıldı.