Akhisar Sağlık- Sen Çalışanlarına Verilen Müjde İle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

Akhisar Sağlık-Sen İlçe Başkanı Ümit Eraslan Sağlık Çalışanlarına verilen 3 büyük müjde hakkında birbasın açıklama yaptı.


Gündem 3.06.2014 13:03:22 1252 0

Akhisar Sağlık- Sen Çalışanlarına Verilen Müjde İle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

Akhisar Sağlık-Sen İlçe Başkanı Ümit Eraslan’ın yaptığı basın açıklamasında Şöyle dedi.   Eraslan “Uzun zamandır dile getirdiğimiz sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, lisans tamamlama hakkı getirilmesi ve kurumlarda kreşlerin zorunlu tutulmasına yönelik talebimizin Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilmesi, sağlık çalışanlarını sevindirmiştir.

 Başbakan Erdoğan, söz konusu yıpranma payının 5 hizmet yılına karşılık 1 yıl olacağı müjdesini vermiştir.    Bazılarının hayal bile edemeyeceği bu kazanımları elde etmemiz, sağlık çalışanları açısından son derece önemlidir. 12 yıldır ülkemizde önemli değişim ve dönüşüm süreçleri yaşıyoruz. Bu sürecin en önemlilerinden birisi, sağlıkta yaşanan dönüşüm süreci oldu. Bu süreçte bütün vatandaşlarımızın eşit şekilde sağlık hizmeti almalarının önü açıldı. Sağlık çalışanları bu hizmeti sunarken yıpranıyor, ancak yıpranma payı alamıyor. Bunu bir örnekle tanımlayacak olursak, bir kaza yerine sağlık çalışanı, jandarma, polis, itfaiye ve gazeteciler geliyor.

 Sağlık çalışanları dışında, bu saydığım bütün meslek gruplarının yıpranma payı var; 7/24 hizmet veren ve çalışanlarının yüzde 60’ından fazlası bayan olan sağlık çalışanlarının yıpranma payı maalesef alamıyor. Sağlık çalışanları da, en az polisler, itfaiyeciler, gazeteciler kadar yıpranmaktadır. Toplu Sözleşme’den, Kamu Personeli Danışma Kurulu’na ve Kurum İdari Kurul Toplantılarına kadar sürekli dile getirdiğimiz bu talebimiz, yetişirse bu yasama yılı bitmeden, yetişmemesi halinde ise gelecek yasama yılının hemen başında yapılacak kanun düzenlemesiyle hayata geçecektir.

  Söz konusu yıpranma payı düzenlemesi, her hizmetin ‘hasta memnuniyeti’ üzerine kurulduğu sağlık hizmetlerinde zaman zaman şiddete uğrayan, tükenmişlik sınırında hayatlarını sürdüren sağlık çalışanlarını olumlu şekilde etkileyecektir. Sağlık çalışanlarına verilecek yıpranma payı, bir hakkın verilmesi kadar, bir mağduriyetin de giderilmesi anlamına gelmektedir.

  Sağlık çalışanlarına yönelik bir diğer müjdemiz ise, lisans tamamlama konusundadır. Lisans tamamlama konusunda müjde bekleyen 100 binden fazla sağlık çalışanının talebine Başbakan olumlu cevap vermiş, söz konusu çalışmanın bir an önce yapılıp, tamamlanması yönünde talimat vermiştir. Çalışırken kariyer yapmak isteyen veya mesleğinde akademik çalışma yapmak isteyen sağlık çalışanlarının önünü açacak bu düzenlemenin, çalışma hayatına olumlu katkılar yapacağına olan inancımız tam olup, Sağlık Bakanlığı Başbakanımızın talimatı sonrası bu konuda çalışmalarına hız vermiştir.

 Sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından olan kreş konusundaki talebimize de olumlu yaklaşan Başbakanımız, mevcut tesislerle bundan sonra gerçekleşecek projelerde kreş bulunmasının mecburi hale getirileceğini söyledi. Çalışan ailelerin en büyük sorunlarından birisi olan kreş konusunun çözüme kavuşmuş olması da bizleri ayrıca sevindirmiştir” dedi.