Akhisar´a ?Modern Ulaşım? Hizmeti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Akhisar´da toplu taşımada dönüşüm sağlamak adına Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şehir içi Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ve Minibüs esnafı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Gündem 11.03.2016 13:07:06 360 0

Akhisar´a ?Modern Ulaşım? Hizmeti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Akhisar´da toplu taşımada dönüşüm sağlamak adına Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şehir içi Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ve Minibüs esnafı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Akhisar şehir için toplu taşıma hatlarında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Ulaşım Ana Planı çerçevesinde Akhisar şoför esnafı ile bir araya geldi. Toplantıya, Daire Başkanı Mümin Deniz ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şube Müdürleri, Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, şoför esnafı ve yetkililer katıldı. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, toplantının Akhisar´daki şehir içi toplu taşıma sorununa çözüm bulmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Deniz, ?Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak amacımız 17 ilçemizde toplu taşımayı planlamaktır. Öncelikli amacımız trafik sorununu ortadan kaldırmaktır. Biz, Akhisar ölçeğinde şehir içi toplu taşımada ulaşım master planı kapsamında bu çalışmayı neticelendiriyoruz. Sonuçta bizim yapacağımız bu çalışma, ulaşım teknikleri açısından sizlerin şehir içi taşımada zarar etmemeniz, ayakta kalabilmeniz ve bu işi sürdürebilmeniz açısından önem arz etmektedir. Toplu taşıma hizmetinden faydalanan Akhisar halkına iyi hizmet sunmak ve onların da sorunlarını çözmek gerekiyor. İstek ve taleplerini karşılamamız gerektiğine inanıyorum.? diye konuştu. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz´in konuşmasından sonra Akhisar ilçesi toplu taşıma hatlarında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.  Sunumda Akhisar´da hizmet veren 32 aracın, şehir trafiğini nasıl etkilediği, taşıdığı yolcuların sayısının ne olduğu ve güzergahlarda neler yaşandığı ve ulaşımın hangi araçlarla yapılması gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Sunumun gerçekleşmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri, Büyükşehir Belediyesi´nin amacının Akhisar´ı hem modern araçlarla donatmak hem de halkın ulaşım konusunda sorun yaşamamasını sağlamak olduğuna dikkat çekti.

MODERN ARAÇLARLA HİZMET

5378 sayılı yasa gereği toplu taşımada kullanılan araçların 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engelli vatandaşların erişilebilirliğinin sağlanmasının öngörüldüğüne işaret eden Deniz, bu yasadan dolayı araçların modern ve alçak tabanlı olması gerektiğini söyledi. Deniz, ?Modern ulaşımın sağlanması için çalışıyoruz. Bu çalışmalar hem Akhisar halkının memnuniyetini artırmak hem de sizlerin kazancını artırmaya yönelik bir çalışmadır? diye konuştu. Toplantıda şoför esnafının istek ve talepleri dinlendi.