Akhisar Belediyesi'nden 7. Hıdırellez Şenliği

Akhisar Belediyesi tarafından her yıl Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet alanında düzenlenen Hıdırellez Şenliklerinin 7. yılı da renkli görüntülere sahne oldu.


Gündem 7.05.2015 11:38:37 1637 0

Akhisar Belediyesi

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterileri ile başlayan şenlikler kapsamında daha sonra çeşitli yarışmalar ile çocuklar doyasıya eğlendi. Balkan ve yöresel müzikler bandosu eşliğinde Akhisarlılar doyasıya eğlendi. Hamster, Kırkayak, halat, çuval, mumyalama vb. oyunlar ve yarışmalar sonunda da katılımcılara Akhisar Belediyesi'nden çeşitli hediyelere takdim edildi. Şenlik alanında Akhisarlılar ile birlikte halay çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, Gölet alanında Hıdırellez coşkusu yaşayan Akhisarlılara karanfil ve geleneksel boyanmış yumurta dağıttı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez Bayramının, baharın müjdesi olduğu gibi bolluk ve bereketi simgelediğini söyledi. Başkan Hızlı, Hıdırellez'in dünyanın ve tabiatın yeniden uyanışını temsil ettiğini söyledi. Başkan Hızlı, konuşmasının devamında Hıdırellez Bayramı bolluk ve bereketi simgeler. Bu bayramlar sayesinde Anadolu insanlarımız birlikteliği ve kardeşliğin yeniden yaşıyor. Yaşadığımız bu coğrafyada bizlere düşen görev ise kültürümüze sahip çıkmak olmalı. Kültür mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak durumundayız. Toplum olarak birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diler bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Bayramını kutlarım” dedi.